Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomacija

Berlusconi izrazio podršku što bržem ulasku Hrvatske u EU

Berlusconi
02.06.2011.
u 23:51

Van Rompuy je podijelio Berlusconijev optimizam glede Hrvatske, ali i istaknuo kako se nada da će se ubrzati i proces priključenja Srbije.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i talijanski premijer Silvio Berlusconi izrazili su podršku što bržem ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Njihov susret odvijao se danas poslijepodne u Rimu na marginama proslave 150. obljetnice talijanskog ujedinjenja.

Iza zatvorenih vrata vile Pamphili Berlusconi i Van Rompuy razgovarali su o temama koje će se naći na dnevnom redu sljedećem summitu Europskog vijeća 23. i 23. lipnja, na kojem bi trebala biti donesena politička odluka o završetku hrvatskih pristupnih pregovora.

Kako javljaju talijanski mediji, iz diplomatskih izvora se doznaje kako je Berlusconi istaknuo da Italija podržava ulazak Hrvatske u EU, koji je, dodaju, usporen zbog francuskih i njemačkih stajališta. Van Rompuy je podijelio Berlusconijev optimizam glede Hrvatske, ali i istaknuo kako se nada da će se ubrzati i proces priključenja Srbije.

Komentara 9

PI
Pijanec
00:09 03.06.2011.

Pa podrsku Italije smo uvijek i imali. Problem je u Englezima, Francuzima i Nizozemcima. Oni nas najradije ne bi vidjeli u EU.

Avatar tomasesi
tomasesi
00:28 03.06.2011.

Opa, evo podrške od Yatzinog prijatelja, Berluškoni, nakarada koja kara malodobnice za lovu. Nakarada za koju je Umberno Eco rekao slijedeće: \"Ne brine me Bersusconi, već me brine Italija koja glasa ta takve!\" Inače Roberto Benigni, svjetski car komedije nazivaa Berluškonija \"maiale\" što u okvirima kritičko-satiričkog izražaja znači isto što i prase na hrvatskom. Beati noi croati, evo nam podrške od praseta. Ako se ne varam i Sanader se hvalio da mu je ovaj navodno rekao: \"Gospodine Sanader, Hrvatska s vama ide u Evropu\". Svašta.

BR
brainiac
00:03 03.06.2011.

Ako su to izjavili covjek-vanzemaljac i covjek-botoks, onda nasem optimizmu nema kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije