Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u polju

Berač kukuruza usmrtio dvanaestogodišnjaka

traktor
Foto: Ivica Galović / VLM / Arhiv VL-a
1/3
01.11.2009.
u 11:11

Nesreća se dogodila kada je berač kukuruza priključen na traktor kojim je upravljao 17-godišnjak iz Belišća zahvatio obje ruke njegovog pet godina mlađeg brata

U subotu poslijepodne oko 13.20 sati u polju Šaranpovo blizu Kitišanaca stroj za branje kukuruza zahvatio je ruke 12-godišnjeg dječaka nanijevši mu teške ozljede. Dječak je odmah prebačen u KB Osijek gdje je u večernjim satima preminuo od težine ozlijeda.

Nesreća se dogodila kada je berač kukuruza priključen na traktor kojim je upravljao 17-godišnjak iz Belišća zahvatio obje ruke njegovog pet godina mlađeg brata koji je hodao iza berača.

Nije bilo spasa za 12-godišnjeg M. B. koji je u subotu uvečer preminuo u Kliničkoj bolnici Osijek. Dječak je stradao radeći u polju Šaranpovo nadomak mjesta Kitišanci.



Grčevito držao sliku

Ondje je bio sa starijim bratom, 17-godišnjakom. Nesreća se dogodila oko 13.20 sati kada su se braća odlučili odmoriti od berbe kukuruza. Krenuli su kući na ručak. Dok je stariji brat upravljao traktorom na koji je bio priključen berač, mlađi je sjedio na blatobranu toga stroja. U jednom trenutku su naišli na rupu. Traktor je poskočio, a uslijed toga 12-godišnjak je odbačen u berač kukuruza koji je još radio. Stroj mu je otrgnuo jednu ruku i teško ga ozlijedio.

Vozilom Hitne medicinske pomoći prebačen je u osječku bolnicu gdje je uslijed ozljeda i preminuo. Šok, suze i nevjerica jučer su se isrctavale na licima dječakove obitelji.

Dok je stariji brat u rukama grčevito stiskao veliku fotografiju svoga brata, sestra je tiho jecala. Brat je gotovo bez glasa jedva procijedio: “Nismo prvi put išli sami u polje, a nikad nismo ni pomišljali da bi se ovako što moglo dogoditi”.

Susjedi u belišćanskoj Ulici Matije Gupca za tragediju nisu ni znali. No, za dječaka koji ima još dvojicu braće i jednu sestru, imaju samo riječi hvale.



Vrijedni dječaci

“Bio je vrijedan i dobar dečko. Ma, cijela je ta obitelj vrijedna. Primijetila sam da djeca uvijek pomažu roditeljima. I braća su mu tiha i povučena. Lijepo se ponašaju. Nije im se još dogodilo da prođu ulicom, a da lijepo i pristojno ne pozdrave kada se susretnemo. Ovo je strašno što se dogodilo, ispričala je u nevjerici susjeda Marica Potočki.

Na polju gdje se nesreća dogodila i jučer je stajao traktor, a u njemu kao i ispred stroja, bili su istrgani komadići dječakove jakne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije