Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskriminacija

Beograđanin htio unajmiti auto u Zagrebu, ali vlasnik rent-a-cara ga je odbio jer je Srbin

Foto: Getty Images
24.08.2019.
u 21:45

Vlasnik rent-a-car tvrtke tvrdi da su mu Srbi od 2009. do danas ukrali čak 17 vozila koja su potom preprodali u BiH i u Srbiji.

Od davne 1998. godine jedan srpski novinar redovito dolazi u Hrvatsku na ljetovanje. Za isto se odlučio i ove godine, a kako je s prijateljima odlučio posjetiti Zagreb, Samobor, Varaždin i Rijeku poželio je unajmiti automobil. Međutim, neugodno se iznenadio kad je vlasnik rent-a-car tvrtkie Malkoč d.o.o to odbio jer Srbima ne iznajmljuje automobile.

Novinar je zatražio objašnjenje, a Goran Malkoč je odgovorio da 'državljani Srbije često kradu automobile' i da mu je policija savjetovala da 'jednostavno prestane iznajmljivati svoje automobile osobama sa srpskim dokumentima.' 

-  Ja jako volim vašu zemlju, vrlo često tu dolazim i tijekom svih ovih godina nikada nisam imao niti najmanji problem, pogotovo ne s rentanjem automobila. Kada mi je rečeno da ne mogu unajmiti auto zato što sam državljanin Srbije bilo mi je baš krivo - objasnio je Beograđanin za net.hr.

Vlasnik rent-a-car tvrtke s druge strane tvrdi da su mu Srbi od 2009. do danas ukrali čak 17 vozila koja su potom preprodali u BiH i u Srbiji.

-  Osiguranja u Hrvatskoj neće pokriti rent-a-car policu za Srbiju. Previše sam uložio u svoju firmu, a kada automobil nestane, osiguranje mi to ne želi platiti pa ja iz svog džepa moram automatski zatvoriti leasing gdje sam se zadužio. Tko to može razumjeti neka razumije, a tko ne može ne mora - objašnjava Malkoč kojemu je prošle godine ukraden Passat u vrijednosti 30.000 eura. Navodi i da su mu krali aute neovisno na ostavljeni polog. Kako garancije nema, kaže da su mu u policiji savjetovali da Srbima ne iznajmljuje svoja vozila.

Policija je demantirala kako su njihovi službenici davali takve upute, a iz Net.hr-a su kontaktirali još nekoliko rent-a-car tvrtki i ni u jednoj im nisu rekli da imaju bilo kakav problem sa srpskim državljanima u kontektsu krađa vozila.

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
21:58 24.08.2019.

Šta pričate gluposti. kakva "diskriminacija". Ljudi kradu, pa im ne iznajmljuješ. Srbijanci su u Njemačkoj među najkriminalnijim skupinama zajedno s Afganistancima. Hrvati su na razini domaćih Nijemaca. Malo lošiji.

DR
drzislav
21:59 24.08.2019.

Opet ugroženi... Pupavac će infrakt da dobije

TH
thu
22:02 24.08.2019.

Samo to i znaju, krasti i pljačkati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije