Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEGOVNE MJERE Inspektor suspendiran nakon što je prijavio pjevača

Benko: Thompsona nije trebalo teretiti

12.06.2008.
u 11:32

Josip Gašparac, inspektor u Prvoj policijskoj postaji u Zagrebu, suspendiran je nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog raspirivanja mržnje na zagrebačkom koncertu na Trgu bana Jelačića 30. svibnja 2008. godine.

Nije poštovao protokole
Još sam ovlaštena osoba MUP-a koja je obvezna poštovati kodeks policije. Zbog toga ne smijem davati nikakve izjave kazao nam je sinoć Gašparac ne želeći otkriti detalje suspenzije.

Glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je da je Gašparac kažnjen zbog nedoličnog ponašanja prema kolegama i rukovoditeljima. Kako je pojasnio, Josip Gašparac pri podnošenju prijave nije poštovao protokole o suradnji s DORH-om.

- Gašparac je zvao Općinsko državno odvjetništvo koje ga je uputilo na Županijsko državno odvjetništvo, s kojim se nije konzultirao - rekao je Borovec.

Neslužbeno doznajemo da je Gašparac prijavu napisao, a da nije obavio razgovore s osobama koje sumnjiči za širenje rasne i vjerske netrpeljivosti, a navodno se čak spremao samovoljno pozvati pjevača na obavijesni razgovor.

Ravnatelj policije Marijan Benko kaže kako je jučer na traženje Ureda predsjednika poslao očitovanje predsjedniku RH Stjepanu Mesiću o suspendiranom policajcu.

Više pritužbi građana
- Radi se o policajcu koji je do sada pet puta stegovno kažnjavan. Prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona išao je podnijeti na svoju ruku, bez dogovora s nadređenima. U konzultacijama s Državnim odvjetništvom ranije je bilo ustanovljeno da nema elemenata kaznenog djela - rekao je Benko.

Zamjenik načelnika PUZ-a Mihael Varga nije pak želio komentirati razlog suspenzije, čak ni kada smo mu spomenuli da se njihov inspektor za svoj problem obratio i predsjedniku Stjepanu Mesiću. Neka ide kuda hoće rekao je Mihael Varga. Dodao je tek da s Gašparcem do sada nije bilo nikakvih problema što se tiče obavljanja policijske dužnosti.

Ipak, doznajemo da je Gašparac ranije prijavljivan zbog samovoljnog korištenja službenih vozila, a protiv njega postoji više pritužbi građana. Po zanimanju je diplomirani pravnik, a u MUP-u radi već 15 godina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije