Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže ostavku

Beljak poručio ministru Paviću: Mali miš je nestao, sakrio se u ormar, iziđi!

Amsterdamska koalicija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.06.2019.
u 11:07

Tražimo ostavku ministra Pavića, a ako sam ne odstupi, pozivamo predsjednika Vlade Plenkovića da ga smijeni jer je štetočina mirovinskog sustava, poručio je čelnik Demokrata Mirando Mrsić

Amsterdamska koalicija zatražila je danas ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića jer svojom mirovinskom reformom, protiv koje je svoj glas dalo 750 tisuća građana, nije osigurao održivost tog sustava. Prava reforma počela je prije pet godina, tvrdi čelnik Demokrata Mirando Mrsić, no ova Vlada nije imala snage nastaviti je niti razdvojiti radničke od povlaštenih mirovina, što je ključno.

– Tražimo ostavku ministra Pavića, a ako sam ne odstupi, pozivamo predsjednika Vlade Plenkovića da ga smijeni jer je štetočina mirovinskog sustava. Nije ga stabilizirao i kukavica je koja se ne usudi provesti pravu reformu te time ugrožava umirovljenike. To ne mislimo samo mi, to misli i 750 tisuća građana koji su dali svoj potpis za raspisivanje referenduma – kaže Mrsić dodavši kako ministar nije napravio ništa što bi jamčilo održivost sustava. Uveo je, tvrdi, kaos i "skrio se ispod Plenkovićevih skuta".

– Gdje je sad ministar, gdje su mu sad spotovi. Plenković nema pravo biti opušten jer pred njim je 750 tisuća potpisa građana. Pred sobom su imali započetu reformu koju su ničim izazvani poništili, pa su im građani jasno rekli da žele referendum. I Plenković i Pavić trebali bi skupiti hrabrosti i nastaviti s razdvajanjem radničkih i povlaštenih mirovina koje se ne smiju isplaćivati iz doprinosa, nego proračuna – rekao je Mrsić zaključivši kako je šteta već počinjena.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podsjetio je da smo svjedočili širokoj kampanji ministra Pavića protiv referenduma iako on tvrdi da je to bilo za predstavljanje reforme.

– Nakon toga Pavić je nestao, taj mali miš je nestao, sakrio se u ormar. Pozivam ministra da iziđe iz ormara i da se "outa", neka bude hrabar – poručio mu je Beljak.

Novinari su iskoristili priliku da predstavnike stranaka unutar Amsterdamske koalicije pitaju hoće li podržati Zorana Milanovića kao predsjednika RH.

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je kako se može očekivati da Milanović i službeno zatraži njihovu podršku.

– Mi, u Amsterdamskoj koaliciji, razgovarali smo o tome i na tragu smo da ga podržimo ako nas to zatraži. No mi, u GLAS-u, nećemo podržavati nijedan projekt u kojem će sudjelovati HNS, stranka koja je prevarila svoje birače ili Bandić i njegovi "žetončići" – kazala je Mrak-Taritaš. Beljak je dodao kako je bio sretan kad je vidio vijest o potvrdi Milanovićeve kandidature.

– Nadam se da neće dopustiti da ga podržavaju oni koji su varali svoje birače. Ne treba mu podrška izdajica i varalica birača – kaže Beljak.

Mirando Mrsić nastavlja kako je Milanović jedina osoba koja prema anketama ima toliko podršku građana te da su u Amsterdamskoj koaliciji zaključili da trebaju s njime razgovarati ako bude kandidat SDP-a. Na istom tragu je i IDS, kaže Giovanni Sponza, te dodaje kako ipak prvo treba pričekati službenu odluku SDP-a. IDS-ovci će tražiti odgovor na jedno pitanje prije podrške, najavljuje, a to je – je li koalicija županijskih čelnika SDP-a i HDZ-a u Istri najava velike koalicije na nacionalnoj razini, jer ako jest, onda neće dobiti njihovu podršku. 

Video: Pernar u Saboru šutio osam minuta

Komentara 22

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
11:24 14.06.2019.

Ipak su ovo troje na slici svaki za sebe dokazano medju najvecim stetocinama.

RO
ronyday
11:36 14.06.2019.

Pajser majstor izaziva na dvoboj. Toj gamadi nije jasno da bi Plenkovićevoj vladi bilo najlakše ostaviti sve da propada, pa i mirovinski susrtav.

US
USA
12:55 14.06.2019.

Zajedno svi ne mogu prijeci izborni prag, a pune su ih novine. Sve te ljenguze koje nitko ne podrzava treba zabraniti ako nisu u stanju samostalno izaci na izbore i prijeci izborni prag. A niti jedna od ovih uhljebnickih njuski to nije u stanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije