Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI IZBORA

Beljak odgovorio na optužbe o lažiranju sjednice: Sve je u skladu s procedurom

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.07.2020.
u 08:29

Skupština će se održati 30. srpnja, dakle za dva dana, a 940 delegata iz baš SVIH županijskih organizacija (suprotno njihovim izjavama) izabrat će novo vodstvo stranke, naveo je čelni čovjek HSS-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak oglasio se jučer navečer o optužbama za lažiranje sjednice Glavnog odbora stranke koje je protiv njega iznijela potpredsjednica HSS-a i bivša saborska zastupnica Ana-Marija Petin zajedno sa skupinom HSS-ovaca. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Nije mi bila namjera voditi ovu unutarstranačku kampanju preko medija, ali nešto na ovaj bezobrazluk moram reći. Na svaku lažnu optužbu ili prijavu za kazneno djelo, ići će i tužba za lažno prijavljivanje kaznenog djela (što je isto kazneno djelo), ali i tužba zbog kleveta i uvreda. Naravno, kad se ti pojedinci i ohrabre staviti svoj potpis na lažnu prijavu.

Sve je napravljeno u skladu s procedurom, Skupština će se održati 30. srpnja, dakle za dva dana, a 940 delegata iz baš SVIH županijskih organizacija (suprotno njihovim izjavama) izabrat će novo vodstvo stranke. Pravo glasa imaju svi oni koji zadovoljavaju kriterije propisane stranačkim dokumentima, a to što će neki pokušati opstruirati, njihovo je pravo. Kao što je pravo svakoga glasati ili ne, na bilo kojim izborima. Samo, tako neće iskoristiti svoje pravo, isto kao što neki nisu htjeli iskoristiti svoje pravo da se kandidiraju za bilo koju funkciju. HSS ide dalje i bez obzira tko će dobiti povjerenje delegata i biti izabran za predsjednika, novih raskola neće biti.

Već u petak 31. srpnja ujutro kreću pripreme za lokalne izbore i to svim članicama i članovima na lokalnim razinama mora biti prioritet", naveo je Beljak. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije