Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA

Beljak: Najveći krivac za ovaj neuspjeh sam ja. Od te odgovornosti ne mogu bježati

Lider RESTART koalicije, Davor Bernardić, i suradnici posjetili su grad Samobor
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
06.07.2020.
u 12:06

Hvala svima onima koji su izašli na izbore i tako odlučili o smjeru u kojem će Hrvatska ići. Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao "kako se to radi" i na tome mu treba čestitati, istaknuo je

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak najavio je da će već ovaj tjedan obaviti konzultacije užeg vodstva stranke te sazvati Predsjedništvo na kojem će odlučiti što će i kako. Istaknuo je kako je krivac za rezultate stranke upravo on i kako od toga ne može bježati

Zahvalio je svima onim koji su izašli na izbore te je čestitao Andreju Plenkoviću na rezultatima, kao i platformi Možemo te koaliciji stranaka okupljenima oko stranke Pametno. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Drage prijateljice i prijatelji. Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve – život ipak mora ići dalje.

Prvo želim zahvaliti svima vama koji ste izašli na izbore i povjerili mi svoj glas te mi tako omogućili da vas zastupam još jedan mandat kao saborski zastupnik. Zahvaljujem posebno mojim Samoborkama i Samoborcima koji su u Samoboru najviše preferencijalnih glasova od svih kandidata sa svih lista dali upravo meni.

Hvala od srca svim onim članicama i članovima HSS-a koji su mukotrpno odradili ovu kampanju i ove izbore, boreći se praktički za svaki glas. Hvala i onima koji nisu, vjerojatno su imali dobre razloge za to. Hvala svim kandidatkinjama i kandidatima koji su branili naše boje na ovim izborima.

Hvala svima onima koji su izašli na izbore i tako odlučili o smjeru u kojem će Hrvatska ići. Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao "kako se to radi" i na tome mu treba čestitati.

Treba čestitati i mladoj ekipi iz koalicija okupljenih oko stranaka Možemo i Pametno na izvrsnom uspjehu i zaželjeti im puno sreće u borbi za drugačiju i bolju Hrvatsku. Ono što je sreća (u ovoj nesreći) da će ortodoksna desnica, po svemu sudeći, ostati u opoziciji. I to je tračak nade za Hrvatsku kojeg svi zajedno trebamo sačuvati.

HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati.

Zato ću vrlo skoro, već ovaj tjedan, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem ćemo razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako ćemo dalje. Glave gore! Još uvijek smo živi, a to je u ovom trenutku svakako najbitnije!" stoji u statusu. 

Ključne riječi

Komentara 97

KG
KG002
12:13 06.07.2020.

On neće nikad dat ostavku jer je preveliki egoist za tako nešto. A jasno je zašto Samoborci glasuju za Beljaka, sva javna poduzeća i gradska uprava zapošljava se preko njega. Ljudi cuvaju radna mjesta... pfuj.

Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
12:12 06.07.2020.

Hm ipak je jutro pametnije od večeri. A sutra ćeš biti još pametniji nego danas. Daj ostavku i bježi da se HSS može vratiti svojim izvornim vrijednostima i vratiti sa žestoke ljevice gdje si ga ti odvukao u politički desni centar. Popljuvao si Hrga zbog jednog mandata. a ti se hvališ sa dva.

BE
bezvrijedanyugodinar
12:25 06.07.2020.

Marijana Petir treba preuzeti HSS i sve "seljačke" stranke ujediniti i stranku staviti na konzrtivno mjesto, ne estremno lijevo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije