Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćene na A3

Belgijanke u Hrvatskoj švercale migrante: Prevozile ih u teretnom automobilu

Jurica Galoic/PIXSELL
15.12.2020.
u 09:17

Nakon ispitivanja je sudac istrage okrivljenicama odredio istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku ispitalo je dvije državljanke Kraljevine Belgije (1988. i 1986.) zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. 

Naime, postoji osnovana sumnja da su okrivljene 32-godišnjakinja i 34-godišnjakinja 12. prosinca 2020., nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, a kako bi se okoristile za sada neutvrđenu novčanu naknadu, u teretni automobil preuzele više stranih državljana za koje su znale da su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, te ih prevozile u smjeru Zagreba. Policijski službenici su ih zatekli i uhitili na autocesti A3 kod mjesta Lipovljani.

Nakon ispitivanja je sudac istrage okrivljenicama odredio istražni zatvor.

VIDEO Testirali smo rotirajući televizor Samsung Sero

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:09 15.12.2020.

Baš bih volio vidjeti njihova djevojačka prezimena imam osjećaj da imam osjećaj.

MO
modovisisajteMaraschino
09:42 15.12.2020.

ma nek ih voze za Belgiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije