Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputili se u italiju

Belgijanci u teretnom vozilu švercali migrante pa ih uhvatili kod Novske

Na području cijele Šibensko-kninske županije odvijaju se policijske akcije nadzora brzine
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.12.2020.
u 11:07

Okrivljenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njih odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i okrivljenicima odredio istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je donijelo rješenje o provođenju istrage  protiv dvojice državljana Kraljevine Belgije (1993. i 1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 27-godišnjak i 24-godišnjak 7. prosinca 2020., nakon međusobnog dogovora i u cilju da se okoriste za dosad neutvrđen novčani iznos, u blizini Novske u unajmljeno teretno vozilo preuzeli više stranih državljana, znajući da su oni nezakonito izvan graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku.

Okrivljenici su, osnovano se sumnja, migrante smjestili u tovarni prostor vozila koji nije namijenjen prijevozu osoba, u kojem nema sjedala i sigurnosnih pojaseva, niti otvora za strujanje svježeg zraka i koji se ne može otvoriti iznutra, zbog čega im je bilo otežano disanje. Prevozili su ih s ciljem da ih dovezu u Italiju, no policijski službenici su ih zaustavili na autocesti A3 kod Novske.

Okrivljenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njih odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i okrivljenicima odredio istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kalimero4
18:23 10.12.2020.

Kaže li se na hrvatskom Belgijci ili Belgijanci?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:45 10.12.2020.

Granica kao sir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije