Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13 racija na Uskrs

Belgijska policija hvata teroriste: Podignute optužnice protiv trojice muškaraca, četvrti pušten

pucnjava, pariz, teroristi, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
28.03.2016.
u 13:46

Optuženi su Yassine A., Mohamed B. and Aboubaker O, a četvrti muškarac je, kako se navodi, nakon ispitivanja je pušten.

Nakon niza racija, briselski su tužitelji podigli optužnice protiv još trojice muškaraca za koje se sumnja da su povezani s terorizmom, javlja Reuters.  

Optuženi su Yassine A., Mohamed B. and Aboubaker O, a četvrti muškarac je, kako se navodi, nakon ispitivanja je pušten.  Četvorica muškaraca uhićeni su tijekom 13 racija koje je provela briselska policija na Uskrs na području Bruxellesa i Antwerpa.

Pojedini svjetski mediji su izvijestili da je belgijska policija danas objavila snimku koja pokazuje trećeg napadača "sa šeširom" iz zračne luke u Bruxellesu, čija bomba nije eksplodirala i koji je pobjegao sa mjesta napada. Poziv građanima da javljaju informacije o toj osobi belgijska je policija izdala prije šest dana, dok je snimka na službenom YouTube kanalu belgijske policije objavljena u petak. Belgijska policija danas je samo ponovila poziv građanima da im se jave ukoliko prepoznaju tu osobu ili imaju informacije o napadu. 

Belgijski krizni centar ispravio informacije o poginulima

U bombaškim napadima prošli tjedan u Bruxellesu, prema posljednjim informacijama, poginulo je 35 osoba, uključujući trojicu napadača, javio je Belgijski krizni centar ispraviviši tako informacije o broju stradalih. Sjedinjene Države potvrdile su da je među stradalima i četvero američkih državljana. 

Iz Centra su ranije stizale informacije da je poginula 31 osoba, uključujući i samoubojice u napadima počinjenima u utorak u zračnoj luci Zaventem i na postaji podzemne željeznice. Dosad je identificirano 28 žrtava, u zračnoj luci identificirano ih je 15, među kojima je šest državljana Belgije, a devetero iz drugih zemalja, objavio je krizni centar.

Među 13 žrtava napada na postaji podzemne željeznice deset je državljana Belgije, a tri su stranci.

Osim iz Belgije žrtve su iz Velike Britanije, Italije, Kine, Nizozemske, Francuske, Njemačke, Švedske te Sjedinjenih Država.

>>Europske agencije traže osmoricu zbog napada u Bruxellesu i Parizu

Komentara 15

BE
bezpardonac
12:58 28.03.2016.

"Optuženi su Yassine A., Mohamed B. and Aboubaker O" Nova hrvatska riječ: and

Avatar Idler 3
Idler 3
13:33 28.03.2016.

Cijela situacija bi mogla ujedinit Belgiju koja inače funkcionira kak dvije države u jenoj. S druge strani Europa bi konačno morala shvatit kak zakoni koje je pisala je zapraf pisala za sebe! Ostali ih često nit ne shvaćaju ali nit ne žele shvatit. Također mora shvatit kak je sigurnost njenih građana važnija od LGBT prava na svim razinama. Ne mislim pritom niš lošeg nit "homofobnog" neg sam napominjem koji bi joj trebali bit prioriteti !!!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:00 28.03.2016.

Policija hvata teroriste u Belgiji: Podignute optužnice protiv trojice muškaraca, četvrti pušten...Kakvo puštanje, prije nego se ispita šta je i gdje radio zadnjih 20 godina..Jer taj isti sutra može .izdarije napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije