Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKOGORIČKI KANDIDAT

Bekavac: Godinama postoji interes za najam i kupnju stanova, a Gradska uprava to ne prepoznaje

Most
14.05.2021.
u 12:16

Već nekoliko godina postoji povećani interes za kupnju i najam stanova na području Velike Gorice, a Gradska uprava ne prepoznaje taj potencijal razvoja, kaže

Kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice dr. Ivan Bekavac danas je u svom završnom obraćanju prije lokalnih izbora istaknuo još jednu važnu temu, poticanu stanogradnju, koje u gradu nema, te je dao konkretna rješenja. 

 

- Već nekoliko godina postoji povećani interes za kupnju i najam stanova na području Velike Gorice, a Gradska uprava ne prepoznaje taj potencijal razvoja. Promijenit ću ovakvu štetnu praksu, tražit ću odgovornost nadležnih tijela gradske uprave i otvoriti vrata poticanoj stanogradnji, te tako pripremiti naš grad i Turopolje na nove uvjete stanovanja, kazao je Mostov kandidat.
 
Istaknuo je usporedbu ponude stanova i kuća u Zagrebu i u Velikoj Gorici koja pokazuje da na jedan stan oglašen na prodaju u Zagrebu, dolazi oko 85 stanovnika, u Velikoj Gorici čak oko 600 stanovnika

- Situacija s ponudom stanova za najam je još nepovoljnija, jer u Zagrebu je stan oglašen za najam na svakih 145 stanovnika, u  Velikoj Gorici jedan stan ponuđen na najam je na 1450 stanovnika. Rješenje je konačno iskoristiti potencijal poticane stanogradnje po uzoru na brojne druge gradove u Hrvatskoj. Građevinske parcele u takvim projektima brzo se rasprodaju, što je jasan pokazatelj da je potražnja velika. Velika Gorica nije sudjelovala u ovim projektima uz obrazloženje kako Grad ne raspolaže građevinskim zemljištem ili nema financijskih mogućnosti izgraditi prilaznu prometnicu i komunalnu infrastrukturu do budućih zgrada, pa su propadale prilike za poticanu stanogradnju, a istodobno cvatu privatne investicije, kaže.

Uz njega su bili i saborski zastupnik Nikola Grmoja te kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić, koja je naglasila veliki potencijal Velike Gorice kao grada u kojem je važan sport, u kojem živi puno mladih ljudi i obitelji, a kojem ona želi dati priliku. 
 

Troskot: Ne bismo gradili LGBT parkove jer ne znamo što to znači

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije