Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podjela vlasti

Behxhet Pacolli novi predsjednik Kosova, a Thaçi premijer

Behxhet Pacolli
AFP/PIXSELL
23.02.2011.
u 10:27

Pacolli je građevinski tajkun, a mediji su ga proglasili i najbogatijim Albancem

Behxhet Pacolli, kojeg su mediji proglasili građevinskim tajkunom i najbogatijim Albancem, izabran je sinoć za novog predsjednika Kosova. Predsjednika Kosova bira parlament. Parlament je također za predsjednika nove vlade potvrdio Hashima Thaçija, predsjednik Demokratske stranke Kosova.  

Glavne oporbene stranke bojkotirale su glasovanje zbog poslovnih veza Pacollija i Rusije koja se protivi neovisnosti Kosova, navodi Reuters. Oporba također smatra da je Pacolli ušao u politiku zbog svojih poslovnih interesa. Pacollijeva tvrtka Mabetex renovirala je i zgradu Kremlja. U Švicarskoj je bio optužen za korupciju i pranje novca, ali su optužbe odbačene.

Prije pet godina Pacolli je osnovao stranku Savez za novo Kosovo. Tada je sam objavio da njegova imovina vrijedi 420 milijuna eura.   

Komentara 56

ZV
zvocalo
21:32 24.02.2011.

Ma sad če Kosovo postati tigar Balkana ima da nas sve gospodarski nadmaši i pokori. Cvijetat če ruže na sve strane. Jedina svijetla točka Balkana, američka uzdanica i oslonac u teškim vremenima borbe protiv terorizma i nedemokracije. Viva Kosovo!!!

OB
-obrisani-
15:30 23.02.2011.

hahh Zamisli tajkuna sa lagerom bubrega i srca spremnih za brzu prodaju ... Pozz i tebi Kako si?

ME
Melkior
14:30 23.02.2011.

Znaci na Kosovu je parlamentarni a ne predsjedniski sistem. Nego sve ja mislim, da Kosovari trebaju zrtvu koja ce potpisati diobi na rijeci Ibar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije