Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENI METEOALARM

U Belom Manastiru izmjereno -23°C, a u Istri počeo padati snijeg

Zaleđeni slap
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
01.03.2018.
u 06:57

Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u gorju

Hrvatsku danas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom oborinom te i dalje vrlo hladno, osobito ujutro. 

Snijeg će već od jutra padati na Jadranu i uz njega, a do večeri proširit će se i na ostatak zemlje. Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u gorju. Uz pritjecanje sve toplijeg zraka snijeg će prelaziti u kišu koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom, već prijepodne u Dalmaciji, a prema kraju dana na sjevernom Jadranu te u gorju. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren jugoistočni. 

Uz obalu slaba do umjerena bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugo, prema kraju dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura od -8 do -3, na Jadranu od 1 do 6, na jugu i do 10 °C.

Prema podacima od 7 sati u Belom Manastiru izmjereno je -23°C, dok je u Bednji bilo -21.7. Slatina se smrzavala na -21°C, a u Kopačkom ritu je temperatura bila -21.8 °C.

Varaždin je u sedam sati mjerio -19,7°C, Virovitica i Koprivnica -19°C, Križevci - 17.7°C...

Zbog velikih hladnoća izdan je crveni meteoalarm za regije Zagreb, Osijek i Karlovac. Sitni snijeg počeo je padati u Zagrebu.

U cijeloj Istri pada slab snijeg pa čak i uz obalu, gdje je primjerice u Puli i okolici, došlo do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. Na rizik ledene kiše upozoravaju iz Bina-Istre, čije su zimske ekipe na istarskom ipsilonu tijekom noći preventivno posipavale cijelu dionicu radi što bolje pripreme ceste. 

– Zaštitite sebe i pomognite osjetljivim ljudima. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama – stoji u upozorenju.

Pogledajte i galeriju: Vojnici čistili u Gračacu, u Ogulinu 95 cm snijega

Zaleđeni slap
1/35
Ključne riječi

Komentara 37

IL
ilijan1a
07:07 01.03.2018.

Ovo nam je trebalo da malo viruse, bakterije, muhe i drugu neman smrzne.

Avatar sf49
sf49
08:08 01.03.2018.

A u Bijelom Samostanu koliko je?

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
07:02 01.03.2018.

Permanentno nabijanje psihoze jednom narodu.Navika iz devedesetih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije