Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIORITETI I KLJUČNI DOGAĐAJI 2019.

Bečko sjedište UN-a slavi 40. rođendan

Foto: Snježana Herek
1/2
31.01.2019.
u 16:21

Direktor informacijskog servisa bečkog sjedišta Ujedinjenih naroda Martin Nesirky predstavio je austrijskim i stranim novinarima u Beču UNIS-ovu knjižicu s prioritetima i  ključnim događajima u 2019


 

Direktor informacijskog servisa bečkog sjedišta Ujedinjenih naroda (UNIS) Martin Nesirky predstavio je austrijskim i stranim novinarima u Beču UNIS-ovu knjižicu s prioritetima i  ključnim događajima u 2019. godini, čiji će domaćin biti Bečki međunarodni centar (VIC), poznat kao „UNO-City“. 

Riječ je o događajima pod okriljem Ujedinjenih naroda i njegovih 20-tak specijaliziranih organizacija, agencija i ureda smještenih u Beču, osnovanih radi čuvanja svjetskog mira i sigurnosti, rješavanja gospodarskih, društvenih i političkih problema međunarodnom suradnjom te promicanjem poštovanja ljudskih prava. 

Uz direktora UNIS-a Nesirkyja i stalnu predstavnicu Austrije pri UN-u u Beču Gabrielu Sellner i izvršnu voditeljicu Ureda za Europu i međunarodne odnose grada Beča Alenu Sirka-Bred kalendar ovogodišnjih važnih UN-ovih konferencija, zasjedanja, foruma i seminara predstavili su i Fredrick Dahl, glasnogovornik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Kristie Hansen iz Međunarodne organizacije Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO), Brian Hansford iz UN-ovog Ureda za drogu i kriminal (UNODC), te Sayaphol Sackda iz Organizacije UN-a za industrijski razvoj (UNIDO), svako za svoje područje.
Središnji događaj, između ostalih, kako je istaknuto, biti će proslava 40. rođendana bečkog sjedišta Ujedinjenih naroda (VIC), uz New York, Ženevu i Najrobi jednog od četiri u svijetu.

UN-ove sjedište u Beču osnovano je 23. kolovoza 1979. godine. U njemu radi preko 4.000 osoba  iz preko 110 zemalja, a jedna trećina njih su Austrijanci, što potvrđuje ogroman gospodarski značaj UNO-Cityja za grad Beč i Austriju. U ovom „gradu u gradu“, kako ga zovu Bečani, nalazi se preko 4.500 ureda i devet konferencijskih dvorana.  

 

Ključne riječi
UN

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije