Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SUTRA NA SNAZI

Beč proširio obvezu nošenja maski na otvorenom, pet omiljenih okupljališta pod kontrolom policije

Foto: Snježana Herek
1/3
31.03.2021.
u 16:06

Kako je najavljeno, nošenje maski na svim navedenim mjestima na otvorenom strogo će kontrolirati policija potpomognuta općinskim djelatnicima

Bečki „gradski oci“ uveli su u srijedu rano poslijepodne za Grad Beč još jednu novu mjeru zaštite od širenja koronavirusa, posebice njegovog britanskog soja. Riječ je o obvezi nošenja FFP2 maske na pet javnih mjesta u Beču, uglavnom omiljenih okupljališta mlađih Bečana, koja već sutra stupa na snagu.

Novom odlukom obuhvaćena su slijedeći bečki trgovi i javna okupljališta u središtu grada: Dunavski kanal, Schwedenplatz, Karlsplatz,i obližnje parkove, Resselpark, Rosa Mayreder Park, Esperantopark i Geradipar, te Trg Marije Terezije odnosno  Trg Muzeja ( Maria-Theresien Platz odnosno Museumsplatz ispred Muzejske četvrti), kao i Trg sv. Stjepana (Stephansplatz), tik uz istoimenu katedralu.
Bečki gradonačelnik Michael Ludwig je istakao kako se je na navedenim lokacijama posljednjih dana i tjedana okupljalo mnoštvo mladih, zbog čega je Grad Beč morao reagirati i uvesti dodatnu mjere zaštite od koronavirusa. Posebice mladih koje sve više napada britanski virusni soj. Podaci pokazuju da je trenutačno čak trećina svih COVID-19  oboljelih mlađa od 25 godina.

Kako je najavljeno, nošenje maski na svim navedenim mjestima na otvorenom strogo će kontrolirati policija potpomognuta općinskim djelatnicima nadležnih bečkih Magistrata.

„Nošenje maski već duže vrijeme funkcionira na 20 bečkih tržnica, i vidljivo je da bečko stanovništvo za to ima veliko razumijevanje“, ustvrdio je Ludwig dodavši:

„Važna je jasna komunikacija o ozbiljnosti situacije“. Istakao je kako je nužno pravovremeno spriječiti da bolnice, posebice jedinice intenzivne njege ne dođu na granice svojih kapaciteta, te „da se mora odlučivati kome će se moći, a kome neće moći pružiti potrebna liječnička pomoć“. 

Stoga je posve razumljiv apel bečkog gradonačelnika upućen Bečanima povodom „uskršnjeg mirovanja“ od 1. do 11. travnja: „Smanjimo fizičke kontakte na apsolutni minimum. Izaći vani  - da. Udahnuti svježi zrak i kretati se.  Ali molim vas, bez susreta s drugim osobama“.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije