Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Bebić: Sanader je bio ljutit i rekao je da ne treba kupovati zgradu

Ivo sanader
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
19.12.2013.
u 11:53

Bebić i Uzelac kazali su da su o kupoprodaji nekretnine doznali iz medija.

Svjedočenjem Luke Bebića i Slobodana Uzelca nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu, Stjepanu Fioliću i Mladenu Mlinareviću u aferi Planinska.

Bebić je kazao da mu nije ništa poznato o kupoprodaji zgrade u Planinskoj, o kojoj je čitao iz medija. Ispričao je da je 2007. bio na skupu u Karlovcu kada su se na poziv premijera povukli u jednu sobu. Tada je čuo da je sindikat Hrvatskih šuma pisao pritužbu vezanu za kupnju neke zgrade i za nabavu opreme za radnike, odnosno čizama koje su bile nepodobne jer su, kako je čuo, imale oznaku "četiri S". Bebić je tada bio potpredsjednik Sabora i član Upravnog vijeća Hrvatskih šuma.

Na spomenutom skupu u Karlovcu uz premijera bili su i Vito Begović, direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk i ministar Petar Čobanković.

– Iznenadila me reakcija Ive Sanadera na sastanku. Bio je prilično ljutit i rekao je da ne treba kupovati tu zgradu nego treba rješavati pritužbe sindikata Hrvatskih šuma. Zaključio sam da Hrvatske šume nisu dobile zeleno svjetlo za kupnju te zgrade – svjedočio je Bebić.

Uzelac je također tvrdio da je o kupoprodaji zgrade u Planinskoj doznao iz medija.

– Moguće da je ta točka prošla na sjednici Vlade mimo moje pozornosti jer sam bio usredotočen na svoj sektor – kazao je Uzelac koji je bio zadužen za regionalni razvoj s posebnim osvrtom na povratak izbjeglica.

Bio je tada i član užeg kabineta Vlade.

– Ne sjećam se da je premijer na užem kabinetu ili sjednici Vlade prezentirao sklapanje kupoprodajnog ugovora za nekretninu u Planinskoj – kazao je Uzelac.

Komentara 10

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:32 19.12.2013.

Mi nismo ništa znali o kupovini te zgrade

Avatar tomsom
tomsom
12:55 19.12.2013.

Nitko ništa nije znao, nitko ništa nije vidio, nitko nije čuo, nitko nije odgovoran, a sve su to insinuacije i politički progoni. banda lopova koja se udružila da bi opljačkala mladu hrvatsku i danas uživa privilegije u svojim dvorcima, egzilulu pa i u zatvoru. neka je proklet za vijeke tko je jednu kunu oteo od hrvatske. to su, što je najgore uz blagoslov elita 90-tih, činili oni kojima smo u vrijeme domovinskog rata beskrajno vjerovali. bando lopovska.

BB
bozo boric
14:40 19.12.2013.

..bebić je najlažov..kako ga nije sram ...bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije