Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast broja zaraženih

Bavarska i Baden-Württemberg zatražili od Berlina da Hrvatsku proglasi rizičnim područjem

Coronavirus - lifting of travel warning - border with Denmark
Foto: Carsten Rehder/DPA/PIXSELL
1/3
18.08.2020.
u 19:55

Njemačka je danas objavila da ima 1538 novozaraženih u posljednja 24 sata

S obzirom na brzo rastući broj zaraženih osoba koji se vraćaju s odmora iz Hrvatske, Baden-Württemberg i Bavarska zatražili su danas da se Hrvatska proglasi rizičnim područjem, objavili au njemački mediji.

Premijeri Winfried Kretschmann (Zeleni) i Markus Söder (CSU) dogovorili su se danas da učine odgovarajuće korake, jer kako kažu, ne razumiju zašto ta odluka još nije donesena na saveznoj razini u Berlinu.

Po Institutu Robert Koch klasifikacija "rizično područje" znači da se svi povratnici moraju testirati na koronavirus. Dok rezultat testa ne bude konačan, testirani moraju biti u karanteni.

Njemačka je danas objavila da ima 1538 novozaraženih u posljednja 24 sata što je najviše od kraja prvog vala zaraze u travnju. 

Komentara 7

VO
Volimrukomet
20:47 18.08.2020.

Haha..malo prije stoji jedan Članak, Njamacka stavila Hrvatsku pod ZELENO! Sad traže pod hitno crveno. Niti se zna tko pije ali zna tko placa.

DU
Deleted user
21:46 18.08.2020.

Rijetko je tko dulje od tjedan dana u Hrvatskoj, a kad se vrate u Njemačku, zaraženi su. Ako je inkubacija 3 - 14 dana obda je velika vjerojatnost da su već stigli zaraženi. . Primjer onih 14 njemačkih mladića koji su simptome već pokazivali kada su stigli u Hrvatsku.

Avatar ARES
ARES
04:59 19.08.2020.

Kriteriji 50zaraženih na 100.000stanovnika a Nijemci imaju u 24sata preko 1500.zaraženih što sebe ne stave na crvenu listu i tako spriječe Nijemce da dolaze u RH širiti zarazu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije