Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesu li moguće?

Bauk: Reforme su usklađene među ministrima; Šonje: Situacija je kao u Grčkoj

Arsen Bauk
Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2014.
u 18:41

Velimir Šonje iz Arhivanalitike kazao da se o reformama govori "kao o mrtvacu kojeg treba oživjeti".

- Reformski napori u Vladi usklađeni su na razini ministara, no nužno je popraviti suradnju između ministarstava kako bi se ti ciljevi i proveli - kazao je ministar uprave Arsen Bauk na okruglom stolu magazina Banka i Hrvatske udruge banaka.

Bauk je najavio nastavak reforme sustava javne uprave kroz proširenje usluge e-građani, reformu službeničkog sustava i njegovo stavljanje pod Zakon o radu te novi sustav nagrađivanja za koji bi trebalo biti i novca u proračunu.

"Hrvatska je istovjetna Grčkoj u smislu izostanka strukturnih reformi"

Sudionici okruglog stola su se složili da su reforme u Hrvatskoj ipak moguće, a u uvodnom izlaganju je Velimir Šonje iz Arhivanalitike kazao da se o njima govori "kao o mrtvacu kojeg treba oživjeti". Na početku je dao definiciju reformi kao "promjena koje se očituju aktiviranjem ekonomskih resursa radi postizanja veće efektivnosti i efikasnosti". Zaključio je da Hrvatska već sada "istovjetna Grčkoj u smislu izostanka strukturnih reformi".

Svi sudionici su se složili da je u Hrvatskoj nužan "ozbiljan reformski zamah u cijelom nizu polja unutar javne uprave, ali i puno šire od toga".

>>Poslodavci: Nova državna megatvrtka ugrozit će 10 tisuća radnih mjesta

>>Ustavni sud može natjerati SDP da promijeni izborna pravila

Komentara 8

BA
bakulušić
19:10 08.07.2014.

Ako je kao u Grčkoj,zašto ne ukinu "javnu televiziju"???

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
19:52 08.07.2014.

Nije mi jasna sistematizacija poslova u DU...Kako je moguće da na istim poslovima, s istom stručnom spremom, npr. u katastru G ZG ...koeficijent je 2, dok u katastru recimo Zadra koeficijent za iste poslove, ista SS itd. koeficijent je 1,15....takoo da je u Zagrebu plaća oko 7ooo KN za iste poslove koje kolega u Zadru obavlja za 4400 KN....Jedni i drugi su na državnim jaslama....samo jedni kusaju mrvice sa poda.....

US
U sridu
23:01 08.07.2014.

Koji smo mi jadan narod,pa vidite vi tko nam vodi drzavu!? stravicno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije