Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SITUACIJI NA BRAČU

Bauk: Priče o 'bogatom barbi' služe da bi se zamaglila situacija

Foto: Milan Sabic/Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.05.2020.
u 19:45

- Stanje u SDŽ je slično stanju u "Sektoru Sjever" iz Oluje. Pa kako je predsjednik Tuđman smijenio zapovjednike i poslao generala Stipetića tako bi i Nacionalni stožer trebao smijeniti lokalni stožer i naći svog "Stipetića" da se i dolje ovo završi - poručuje Bauk

Saborski zastupnik Arsen Bauk (SDP) oglasio se povodom slučaja novog žarišta na Braču. Istaknuo je da su 22 zaražena prije svega posljedica otpuštanja osobe "koja se ne može samostalno brinuti o sebi" iz KBC-a Split te koja pri tom nije bila testirana.

Također navodi da je današnja tvrdnja da na Braču nema novooboljelih točna samo zato što jučer nitko nije testiran.

- Broj od 22 zaražena je naizgled velik, ali on je posljedica činjenice da su, za razliku od inače, testirani svi bliski kontakti prvooboljelih, a ne samo oni sa simptomima. Da se postupalo kao i dosad bliski kontakti bez simptoma išli bi u izolaciju i vjerojatno ozdravili bez da su i znali da su bili zaraženi, a broj koji bi bio u statistikama bio bi manji od 10. Danas će se testirati oko 200 kontakata od ova 22 oboljela. 200 testiranih na otok od 14.000 stanovnika predstavlja oko 1,5% populacije i ekvivalent je oko 60.000 testiranih u RH - poručio je Bauk putem Facebooka dodajući da argumenti splitskog KBC-a nisu logični.

- Znajući vrijeme inkubacije i vrijeme u kojem virus ostaje u tijelu osobe upravo ukazuje da je vjerojatno da se "nulti pacijent" zarazio prije 20 dana. Posljedice onoga što danas napravimo vidjet će se u roku cca 20 dana (to vrijedi za cijelu zemlju) - navodi Bauk.

Nadalje, kaže kako svatko tko je u obitelji imao stariju osobu o kojoj se treba brinuti zna u kakvoj se situaciji nasla rodbina otpuštenog pacijenta.

- On je nakon određenog broja dana smješten u dom u Supetru u kojem su postupali po pravilima i stavili ga u izolaciju. Sve priče o tome da je rodbina "hodočastila bogatom barbi" maltene da bi ga ritualno dotaknula služe valjda da bi se malo zamaglila situacija i skrenula pažnja s propusta instituacija u SDŽ i prihvatljivo je eventualno samo kao malo crnog humora u ovoj situaciji. Ali crni humor obično postane neukusan kad prva osoba umre pa budite oprezni sa zaje..ancijom na tu temu - upozorio je Bauk.

Istaknuo je da je važno da se infekcija na otoku stavi pod kontrolu i zato se sve vraća na stanje od prije mjesec i pol.

- Stanje u SDŽ je slično stanju u "Sektoru Sjever" iz Oluje. Pa kako je predsjednik Tuđman smijenio zapovjednike i poslao generala Stipetića tako bi i Nacionalni stožer trebao smijeniti lokalni stožer i naći svog "Stipetića" da se i dolje ovo završi. Ovi koji su dosad bili ispunili su prihvatljivi bonus propusta barem za moj ukus - zaključuje Bauk.

Ključne riječi

Komentara 17

IV
ivicasbgr
22:32 09.05.2020.

Eto i Bauk postao epidemiolog,kao i kolega mu Ostojić,vjerovatno će uskoro cijeli SDP postati stručnjaci za koronu,a tko zna možda za njih čuju Talijani,Španjolci,Ameri...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
22:51 09.05.2020.

Bauk računovođa u dječjem košarkaškom klubu. To je radio prije nego se uvalio u Sabor. To su ti koji nam vode ekonomiju.

PB
priska.bresci
23:27 09.05.2020.

Ah ovi arogantni sdp u zadnje vrijeme je veoma aktivan sa vrijeđanjem na čelu sa svojim prijecednikom HR tako su kao karti kopaju svuda samo da bi negdije nešto nekome mogli podvaliti u svoju korist nezna se koji je od tih najgoriji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije