Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOREDIO GA

Bauk o Plenkoviću: 'Premijer me danas podsjetio na Vučića, počeo se obračunavati sa svima'

Zagreb: Zastupnik SDP-a Arsen Bauk na konferenciji za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.10.2020.
u 15:57

- Premijer je danas održao jednu tiskovnu konferenciju koju je počeo ekstremizmom. Onda se počeo obračunavati sa svima i mene je to malo podsjetilo na tiskovne konferencije koje je imao povremeno predsjednik Vučić, rekao je.

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk komentirao je što misli o najnovijim izjavama premijera i saborskih zastupnika Domovinskog pokreta povodom napada automatskih oružjem na Markovom trgu.

- Kamen temeljac svih govora mržnje u Republici Hrvatskoj je nepostupanje i kolebanje svih državnih tijela oko pozdrava ZDS. Dakle, on (ga) je premjestio iz Jasenovca u Novsku, a sad mu je Novska došla malo bliže, rekao je Bauk odmah nakon tiskovne konferencije premijera Andreja Plenkovića.

- Nije spomenuo onaj prosvjed iz 2015. kada je specijalna policija morala uklanjati prosvjednike s Markovog trga koji su se predstavljali kao hrvatski branitelji. Nije previše reagirao kad su s čekićima išli na ploče s hrvatskim grbom u Vukovaru zato što je bila s dva pisma, rekao je.

- Govor mržnje je kamen temeljac, a ovo je nadgradnja i bilo bi dobro da se s time krene u malo žešći obračun, rekao je Bauk za N1.

- Sad već bivši predsjednik HDZ-a vrlo je jasno poručio, kad je bilo to na Markovom trgu: 'Pa, nećemo valjda primjenjivati zakon!? Oni su branitelji!' Ili kada je državnom odvjetniku poručio da bi, da je pametan, zahtjev za skidanje imuniteta jednoj zastupnici uputio kasnije. To su te granice koje su ponekad znale biti prijeđene. 

- Premijer je danas održao jednu tiskovnu konferenciju koju je počeo ekstremizmom. Onda se počeo obračunavati sa svima i mene je to malo podsjetilo na tiskovne konferencije koje je imao povremeno predsjednik Vučić, gdje se isto tako povremeno obračunavao sa svima i vodio neke svoje ratove na sve teme, naveo je. 

Bauk je primijetio da je premijer prozvao one koji za vladajuću koaliciju koriste naziv "hrvatskosrpska trgovačka koalicija". Konstatirao je da tu sintagmu koriste neki ljudi iz Domovinskog pokreta, naveo je Hrvoja Zekanovića, da bi potom komentirao izjavu Miroslava Škore.

- Iz reakcije gospodina Škore vidim da nije gledao presicu... Gospodin Škoro je zapravo potvrdio kako se to naziva hrvatskosrpska trgovačka koalicija.

- Nema opravdanja za pucanje kalašnjikovom na vladu usred radnog dana... Moglo je biti žrtava i među slučajnim prolaznicima, to je bila vrlo nepromišljena izjava gospodina Penave. A gospodin Škoro se nije htio od toga ograditi. Stekao bi određene simpatije javnosti da je to osudio ili da je barem pedagoški upozorio Penavu da se to tako ne radi. A ne da se iz Vukovara gleda na stvari drugačije nego iz Zagreba. Ja ne mislim da je u Vukovaru normalno doći s kalašnjikovom u 8 ujutro i pucati. To je ustvari uvreda Vukovaru, što je rekao gospodin Škoro.

VIDEO: Premijer Plenković na sjednici Vlade: "Ovaj napad s Markovog trga ima i elemente terorističkog akta!"

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
16:27 14.10.2020.

godpodine arsenije vi mene podsjecate na "junake " koji su nosili troroge kape...i koji su pivali pismu...nosim kapu su tri roga borit cu se protiv Boga...na drzavnim jaslama ste vjetojatno od 8.razreda os koju ste pohadjali ..os zikica jovanovic ...pustii vise te bg ispraznice o hrvatima i hrvatskoj...muzi i dalje drzavnu sisu ali ne tlaci posten hrvatski svit...

DU
Deleted user
16:53 14.10.2020.

Ipak ste Vi kamaradi, braća po oružju 🤪

CR
CROPATRIOT
16:56 14.10.2020.

Kaže on 'govor mržnje', a što je sa Beljkom i Stazićem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije