Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HNS ne odustaje'

Batinić o izlasku iz koalicije: Svaki scenarij je opcija HNS-u

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2019.
u 12:25

Štrajk i zahtjeve prosvjetara, kao i odnose s HNS-om komentirao je i ministar financija Zdravko Marić, koji će, kaže, svima koji traže više novca, odgovoriti jednako kao i što je uvijek odgovarao

HNS ne odustaje od zacrtanih ciljeva i svaki scenarij je opcija za nas, komentirao je danas HNS-ov Milorad Batinić probleme u vladajućoj koaliciji koji su nastali između njegove stranke i HDZ-a jer traže povećanje koeficijenta za učitelje i nastavnike na koje HDZ nije pristao. Iako su i premijer Andrej Plenković i čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak sinoć bili na utakmici nogometne reprezentacije u Splitu, Batinić kaže da dolje nisu raspravljali o ovoj temi jer su im u fokusu bili rezultat i igra reprezentacije.

S obzirom na najavu HNS-a da neće podržati proračun za iduću godinu ako HDZ ne pristane na podizanja koeficijenta prosvjetarima, Batinić je upitan tko će koga nadigrati u toj utakmici.

- Ne bih rekao da je to nadigravanje, ja bih rekao da je to dogovor i razgovor i uvijek sam optimističan u tome iako mogu samo ponoviti da mi ne odustajemo od zacrtanih ciljeva. Svaki scenarij je opcija HNS-u, ali isto tako, mi smo uvijek u nekim izborima, tako da to nama nije ništa čudno – odgovorio je Batinić i na pitanje je li opcija i njihov izlazak iz vladajuće koalicije.

Štrajk i zahtjeve prosvjetara, kao i odnose s HNS-om komentirao je i ministar financija Zdravko Marić, koji će, kaže, svima koji traže više novca, odgovoriti jednako kao i što je uvijek odgovarao.

- Odgovorit ću na isti način kao i sve ovo vrijeme do sada, a to je odgovornim ponašanjem prema novcu poreznih obveznika i prema javnim financijama – rekao je Marić.

Nije mu jasno zašto se njega kao ministra financija proziva za ove probleme sa zahtjevom HNS-a te spominje kao potencijalnog krivca ako dođe do raspada koalicije.

- Ne znam, to trebate pitati političke aktere oko stanja koalicije, što se tiče novca, ja sam tu vrlo transparentan, neki dan sam obrazlagao izvršenje proračuna za prošlu godinu, kako trošimo novac i rezultati su tu vidljivi, i politika plaća i svega ostalog je vidljiva u proračunu. A da će zahtjeva biti, uvijek će ih biti, naravno. Ja mislim da je svako pitanje, poglavito oko plaća i vrednovanja rada državnih službenika jedna od važnih tema, pa ako hoćete i prioriteta Vlade i o tome se treba razgovarati. A bilo kakav politički kontekst toga, reći ću vrlo jasno, žao mi je što se preko leđa brojnih ljudi prelamaju određene političke teme – poručio je Zdravko Marić.

VIDEO Prosvjed učitelja i profesora:

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:02 11.10.2019.

batinicu je li opcija hns nezbrinjavanje tone i tone smeca na ulaz u u vatazdin ...cije je to smece ..hns hsls reformista ili sdpovaca....

RP
rpzagreb
15:02 11.10.2019.

Da su iole moralni morali su odmah izaći iz ovog nacionalnog cirkusa. Ovako je sve opet samo besmisleno mudrijanje i populisitčka izrugivanja svim gradanima. Rezultat 0,0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije