Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE SCENE

Baterija laptopa zapalila im stan u Puli: Ostali smo bez svega u nekoliko minuta

Foto: Pixsell
03.07.2020.
u 09:43

Stan su kupili prije pet godina na kredit koji će otplaćivati još godinama. Kaže da su vatrogasci stigli u rekordnom roku, a sat u boravku na zidu stao je u trenutku kad je požar ugašen, u 9.27 sati.

Moje najmlađe petogodišnje dijete ne zna da nam je sve izgorjelo, da nema ničega u stanu. Ne zna da su izgorjele igračke, odjeća, namještaj, da je cijeli stan zapravo veliko zgarište. Povrh svega, nekoliko dana prije požara u stanu otplatili smo posljednju ratu kredita za renoviranje stana. Presretni smo bili jer smo sve otplatili. Ni slutili nismo što se sprema, u očaju govoriti Zlatko Lovrić (39), otac troje djece koji s obitelji živi u Puli. 

Podsjetimo, ponedjeljak poslije 9 sati ujutro u Tomasinijevoj ulici u Puli buknuo je požar. Na sreću, u njemu nije bilo ozlijeđenih, iako su Zlatkova supruga i osmogodišnje dijete u tom trenutku bili u stanu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Stan su kupili prije pet godina na kredit koji će otplaćivati još godinama. Kaže da su vatrogasci stigli u rekordnom roku, a sat u boravku na zidu, stao je u trenutku kad je požar ugašen, u 9.27 sati.

– Supruga i mali bili su kod kuće u tom trenutku. Prema policijskom izvješću, eksplodirala je baterija laptopa na dječjem radnom stolu i sve je buknulo u sekundi. Supruga je nekoliko minuta prije toga bila u toj sobi i otišla oprati kosu. Mali je iz kuhinje uzeo sladoled i išao na terasu pojesti. Taj sladoled u čaši još stoji na stolu, kao neki podsjetnik. Supruga je, kad je završila u kupaonici, išla vidjeti sina na terasu i mobitelom ga slikati da pošalje fotografiju svojoj sestri kod koje trenutačno boravimo zbog cijele situacije. Odjednom je čula pucketanje i išla pogledati što je to. Veći dio stana bio je pun dima, a soba u plamenu. Odmah je dijete izvela van i vratila se po mobitel da nazove vatrogasce. Da je to učinila trenutak kasnije, ne bi dobro završilo jer je stan već bio u plamenim jezicima. Gusti dim vidio se nadaleko, a kao što možete osjetiti, cijela zgrada još smrdi po zapaljenoj plastici i čađi. Sve smo izgubili, ali je, hvala Bogu, živa glava – objasnio je Zlatko u razgovoru za 24sata.

Suprugu i dijete susjed je za svaki slučaj odveo na hitnu pomoć na pregled.

– I evo, unatoč tome što imamo dopunsko zdravstveno osiguranje, od pulske bolnice dobio sam u četvrtak "čestitku" da platimo šezdesetak kuna za pregled. Brzo su poslali račun, ali nema veze – kazao je.

U cijeloj tragediji mnogi su priskočili upomoć, mnogi zovu na Zlatkov mobitel i pitaju što treba.

– Hvala svima do neba. Srce mi je ogromno jer su se preko Facebooka mnogi odazvali i pokrenuli akciju da nam se pomogne. Mnogi nude odjeću, namještaj, ali nemamo kamo s tim, sve je izgoreno i zidovi su crni. Potrebno je iz temelja renovirati stan i hvala svima koji pomažu, ma i s jednom kunom – rekao je Zlatko koji je zaposlen u jednoj privatnoj firmi.

Obitelji Lovrić možete pomoći uplatom na račun:

Sanja Lovrić, IBAN: HR0823400093218372009,

SWIFT:PBZGHR2X za uplate iz inozemstva sa svrhom: za sanaciju stana i pomoć obitelji

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Čaruga
Čaruga
10:12 03.07.2020.

Kako možeš imati bilo šta na kredit a da po zakonu ne moraš plaćati osiguranje za to što si kupio na kredit? Osiguranje za kuću kao što je požar, smrt partnera ili oba zaduženika, krađe stvari, potres, poplava, itd. Naa daj se način ograđuje i onaj tko ti je dao pare da ce pare sigurno dobiti nazad a i ti kao zaduženik mirno spavaš.

GE
geler203
10:39 03.07.2020.

Želim vam što prije oporavak. Međutim kakav vam je to kredit? I ja sam kupio stan i plaćam preko banke osiguranje, ja sam uzeo još jedno osiguranje i prilikom slapanja ugovora sa održavateljem zgrade i tu se još plaća osiguranje.

DI
Diesel
10:30 03.07.2020.

Strasno, nadam se da cete naci neko rjesenje. Zelim vam puno srece da se izvucete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije