Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bashar al-Assad:

'Oslobođenjem Alepa situacija se mijenja ne samo za Siriju i regiju već i za cijeli svijet'

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad danas je izrazio zadovoljstvo pobjedom svojih postrojba u Alepu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.12.2016.
u 18:05

"Danas se ispisuje povijest. To je važnije od običnog čestitanja"

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad danas je izrazio zadovoljstvo pobjedom svojih postrojba u Alepu i rekao da su Sirijci ispisali povijest istjerivanjem pobunjenika iz drugog po veličini grada zemlje.

"Tvrdim da se sada događa povijest i da je ispisuje svaki sirijski građanin", rekao je predsjednik u kratkoj videosnimci na Facebook-stranici predsjedništva.

"Oslobođenjem Alepa situacija se mijenja ne samo za Siriju i regiju već i za cijeli svijet", rekao je na toj snimci.

"Danas se ispisuje povijest. To je znatno važnije od običnog čestitanja", rekao je i dodao da će se sada govoriti o razdoblju "prije i poslije oslobođenja" Alepa u trenutku dok se evakuiraju posljednje pobunjeničke četvrti koje je režim tjednima nemilice bombardirao.

U prvom konvoju koji je otišao bila su ambulanta kola i autobusi s 951 osobom, među kojima više od 200 pobunjenika i 108 ranjenika, prema jednom vojnom izvoru.

Gubitak Alepa predstavlja težak poraz za pobunjenike, koji su osvojili istočni dio metropole 2012. Režim drži tu pobjedu, omogućenu podrškom Rusije, najvažnijim uspjehom vlasti od početka rata 2011.

>> Dramatična poruka iz Alepa: 'Ubit ću se. Bolje to nego da me siluju sirijski vojnici'

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar superhik74
superhik74
18:34 15.12.2016.

Vidi ti Assada "diktatora" koji se usudio odbiti plinovod iz olicenja demokracije Katara, preko Sirijskog teritorija, sada se jos pravi kao da je pobjedio teroriste u Alepu. Svasta moze covjek od njega ocekivati, a mogao je lijepo biti ubijen kao kolege mu Saddam Hussein i Gaddafi, cije drzave danas cvijetaju od demokracije koja im je uvedena s "demokratskog zapada" medjutim on je tvrdoglavo odbijao biti ubijen. Sram ga bilo.

DU
Deleted user
18:29 15.12.2016.

Čestitke predsjedniku i sirijskom narodu! Sirija je nekad bila bogata i napredna zemlja dok nisu došli mirotvorci sa Zapada i izazvali kaos. Toliko puta viđen scenarij, samo ovaj puta stvari se odvijaju malo drukčije.

ML
mladostludost
18:27 15.12.2016.

Čestitke sirijskom narodu na oslobađanju Allepa. nastavite tako glavosječe, koljače, silovatelje i ubice pošaljite tamo gdje im je i mjesto ili u njihove domovine ili kod djevica koza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije