Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stara štednja

Basel se proglasio nenadležnim za Ljubljansku banku

'ljubljanska banka'
''
03.09.2013.
u 19:22

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec tvrdi da to nije tako, kako u pismu iz Basela ne piše da su se proglasili nenadležnima, ali nije objasnio što onda točno piše i što to znači za rješavanje spora.

Odnosi između Hrvatske i Slovenije opet su se spotaknuli na Ljubljanskoj banci jer je u Zagreb i Ljubljanu nedavno stiglo pismo iz Basela, od Međunarodne banke za poravnanja.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je na Strateškom forumu koji se već osam godina održava na Bledu kako se Međunarodna banka za poravnanja u Baselu proglasila nenadležnom za spor između Hrvatske i Slovenije o Ljubljanskoj banci.

Međutim, njezin slovenski kolega Karl Erjavec tvrdi da to nije tako, da u pismu iz Basela ne piše kako su se proglasili nenadležnima, ali nije objasnio što onda točno piše i što to znači za rješavanje spora o oko 279 milijuna eura štednje koju je hrvatska država isplatila štedišama umjesto Ljubljanske banke.

Kako bilo, cijeli proces, po svemu sudeći, morat će se nastaviti u pregovorima između političkih i stručnih predstavnika Ljubljane i Zagreba.

Zapravo se takva reakcija Basela mogla i očekivati jer je ta banka već odbila sudjelovati u dogovoru Hrvatske i Slovenije prije tri godine, nakon što dvije zemlje nikako nisu mogle doći do zajedničkog stajališta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije