Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri pitanja

Bartulica: Od nošenja maski ne treba raditi političko pitanje

Stjepo Bartulica
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
20.09.2020.
u 13:00

Naravno da nije ugodno cijeli dan nositi masku, ali postoji sad mogućnost da se ona skine kad dolazite za govornicu, pa nije tako strašno, kaže Bartulica.

Ove nedjelje tri pitanja postavili smo Stjepi Bartulici, zastupniku Domovinskog pokreta.

1. Uz Hrvoja Zekanovića, Matu Frankovića i Antu Bačića, jedan ste od zastupnika koji je za Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom, zbog samoizolacije, glasovali videolinkom. Bilo je to svojevrsno povijesno glasovanje, jeste li sudjelovali i u raspravi zakona prošlog tjedna?

- Radije bih da sam mogao fizički biti u sabornici, ali glasovanje videolinkom nije bilo komplicirano. Slušao sam sve vrijeme što su kolege govorile, a onda se omogućilo da se na ekranu, kod glasovanja, vidi i moja ruka. U raspravu se nije bilo moguće uključiti jer samo to uključivanje videolinkom služi isključivo za postupak glasovanja. Ali sve sam pratio od kuće, dobio sam i sve potrebne materijale, tako da je organizacija bila zaista u redu.

2. Bilo je određenih problema s nekima od vaših kolega iz Domovinskog pokreta oko nošenja zaštitnih maski u Saboru. Predsjednik i potpredsjednici opominjali su Karolinu Vidović Krišto koja je uporno nije nosila, a upozorenja su “zaradili” i Hrvoje Zekanović te Zlatko Hasanbegović. Kakvog ste vi stava oko nošenja ili nenošenja maski, s obzirom na to da ste i sami imali koronavirus?

- Uvijek sam bio za zdravorazumska rješenja. Ako epidemiolozi misle da maske imaju smisla, ja se s tim mogu pomiriti. Ne vidim razloga da se od toga radi političko pitanje. Naravno da nije ugodno cijeli dan nositi masku, ali postoji sad mogućnost da se ona skine kad dolazite za govornicu, pa nije tako strašno. Nadam se, doduše, da će same maske biti samo privremeno rješenje i da ćemo uskoro svi moći hodati i bez njih.

3. Prije točno tjedan dana objavili ste da ste pozitivni na koronavirus, prije toga bili ste i u samoizolaciji. Kako se osjećate i znate li kada se vraćate na posao u parlament?

Ističe mi uskoro razdoblje izolacije, tako da bih se od utorka trebao vratiti u Sabor. Epidemiolozi su mi kazali da već o tome mogu polako razmišljati kad tri dana zaredom ne budem imao povišenu tjelesnu temperaturu, a sad je taj period. Izgleda i da nisam nikoga ugrozio, tako da sam zahvalan na tome. Sad se već osjećam dobro i veselim se skorom povratku na radno mjesto.

Video - Kovač: Kompromitirani ste, na listi imate izrazite ljevičare. Bartulica: A jesu li bivši komunisti problem HDZ-a

Komentara 1

AE
Aedes2017
14:51 20.09.2020.

Stiven von Gračansky se šali s nama kad kaže da su mu,, zdravorazumska,, rješenja prihvatljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije