Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT PRIJAVAMA

Barišić tužio Mihanovića za lažne prijetnje i klevete

\'pos...zgb..15.03.2007. press croatia osiguranja-hrvoje vojkovic.ljerka separovic i damir mihanovic snimio: boris scitar\'
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/3
27.08.2010.
u 19:40

Mihanović je, podsjetimo, prvi od 20 direktora progovorio o sastanku u Vladi i pogodovanju firmi Fimi media

I dok USKOK vodi istragu protiv Mladena Barišića, šefa Carine i bivšeg rizničara HDZ-a, zbog nezakonitog posredovanja u slučaju Fimi media, on podiže prijave protiv Damira Mihanovića, svjedoka u toj aferi i bivšeg člana uprave Croatia osiguranja.

Kleveta zbog napisa

Barišić je Mihanovića kazneno prijavio Općinskom državnom odvjetništvu zbog lažnog prijavljivanja Barišićevih prijetnji da ublaži iskaz istražiteljima, objašnjava njegov odvjetnik Ante Madunić, te je na Općinskom kaznenom sudu podigao privatnu tužbu zbog klevete protiv Mihanovića zbog napisa u medijima o tim prijetnjama. Mihanović je, naime, prvi od 20 direktora i članova uprava javnih poduzeća koji je javno progovorio o sastanku u Vladi na koji su bili pozvani šefovi državnih tvrtki i na kojem su im bivši premijer Sanader i Barišić sugerirali da se svi poslovi vezani za marketing i promociju dodjeljuju Fimi mediji.

Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije, bliska je Barišićeva prijateljica i trenutačno je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je fiktivnim računima iz državnih tvrtki izvukla 16,5 milijuna kuna. Mladen Barišić jučer nije htio komentirati prijave budući da se protiv njega vodi istraga, samo je poručio kako je "svom odvjetniku rekao neka radi svoj posao". Odvjetnik Ante Madunić pak kaže kako su protiv Mihanovića podigli prijave jer je "čista laž da mu je Barišić prijetio".

– Mihanović je valjda mislio postati šef Croatia osiguranja, pa mu je trebalo medijske pozornosti – optužuje Madunić. Mihanovića jučer, nažalost, nismo uspjeli dobiti i čuti njegov komentar.

I dalje radi u CO

On pak i dalje radi u CO (sada je na bolovanju), a Vlada ga je smijenila s mjesta člana uprave nakon što je progovorio o sastanku Sanader-Barišić-direktori javnih poduzeća i Fimi mediji, no zbog istrage ne komunicira s medijima. Fimi media je pak s javnim poduzećima sklapala milijunske poslove, za HAC je, primjerice, organizirala sve svečanosti otvaranja autocesta te se sumnja da se preko te tvrtke iz državnih tvrtki izvlačio novac za HDZ.

Komentara 5

RI
rimad63
22:04 27.08.2010.

od ćega je bolestan barišić

Č7
čvor2.76
08:01 28.08.2010.

Pretpostavljam da Mihanović nije toliko lud da ide izmišljati o nekom tajnom sastanku i o prijetnjama. Bravo Mihanoviću , imaš moju podršku.

GE
generacija57
20:16 27.08.2010.

Baš me zanima od čega je bolestan,možda od virusa Remetinec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije