Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca

Barišić: Glavnu riječ u prodaji igrača imao je Zdravko Mamić

Mamić je bio prisutan na samom ročištu i opet je dobacivao sucu. Sudac ga nije kaznio
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
10.05.2017.
u 06:50

Mamić je opet napravio scenu. “Zar hoćete moju glavu na silu”, ispalio je prema sudskom vijeću. Sudac ga je upozorio

Iako je dan prije, praktički ničim izazvan, demonstrativno odjurio sa suda u Osijeku i prije početka rasprave, Zdravko Mamić u utorak ujutro mirno se ušetao u sudnicu. Zaradio je kasnije, ipak, upozorenje da bi ga njegovi ispadi mogli stajati 50.000 kuna kazne. Iživcirao ga je, ponovno, tužitelj, dok je ispitivao Mirka Barišića, predsjednika Dinama.

– Zar hoćete moju glavu na silu? – “ispucao” je Mamić prema sudskom vijeću.

– Pet puta tužitelj postavlja isto pitanje, a svaki su put mene upozorili. I nitko ne reagira, ni vi, ni odvjetnici. Ma ja ću govoriti, vi ćete me izbaciti – vikao je on.

Modrić inzistirao na aneksu

Mirko Barišić u svojem je iskazu izjavio da ga je Zdravko Mamić informirao o svim transferima igrača.

– Glavnu riječ u transferima i prodaji igrača Dinama vodila je uprava kluba, a najčešće njezin čelnik Zdravko Mamić – rekao je Barišić. Upoznat je, kazao je, i s aneksima ugovora po kojima igrači imaju pravo na novac od transfernih odšteta.

– Kada sam 2000. godine došao u Dinamo, klub je bio u lošem stanju. Mnogi igrači nisu bili plaćeni pa je aneksima regulirano kako će biti plaćeni od realiziranog transfera. Svi su igrači imali takve anekse, a oni su kasnije ukinuti i bili su iznimka, kao u slučaju Luke Modrića i Dejana Lovrena. Modrić je inzistirao da unaprijed dobije aneks ugovora i da participira u transferu – rekao je on. Kasnije je pak rekao da Dinamo nije oštećen spornim aneksima ugovora potpisanima s Modrićem i Lovrenom.

Pedantno vodio financije

Što se tiče pozajmica koje je Dinamo isplaćivao pojedincima, kazao je da su upozoreni da klubu, kao udruzi građana, to nije dopušteno. A o pozajmicama, kao ni o transferima, pa tako ni o podjeli transferne odštete ništa nije znao, kako je kazao na sudu, Dragutin Šurbek, proslavljeni hrvatski stolnotenisač i član Izvršnog odbora Dinama već 14 godina. – Jesmo li nas dvojica i nakon sjednica Izvršnog odbora znali raspravljati o financijskim pitanjima? – upitao je svjedoka pak sam Zdravko Mamić.

– Da. Zdravko Mamić to je pedantno vodio – odgovorio je Šurbek. U tim razgovorima, kazao je, Mamić mu nikada nije rekao da je klub dužan isplatiti Dejanu Lovrenu bilo kakav novac kao transfernu odštetu.

Komentara 2

DI
Diesel
08:17 10.05.2017.

Arogantan i pun sebe, misli da je iznad zakona. Ovakvi ljudi nemaju granice i nemaju respekta ni prema kome, pravi narcis.

SI
siskic
09:13 10.05.2017.

koji je ovo ganster...u svakoj pravnoj državi on bi odavno bio u prugastom odijelu već odavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije