Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utjecaj krize vlasti

Barclays: Umjesto u hrvatske, ulažite u srbijanske i mađarske vrijednosnice

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.06.2016.
u 09:53

Analitičari Barclays banke, kao i mnogi drugi analitičari banaka, analiziraju relativne odnose tržišnih cijena hipotetskih portfelja

Zbog krize vasti velika multinacionalna banka Barclays u svojem novom izvješću o Hrvatskoj ulagačima preporučuje da umjesto u hrvatske ulažu u srbijanske i mađarske vrijednosne papire. Smatraju da trenutačna politička previranja - prijete opstanku Vlade i provedbi reformi, pa preporučuje ulaganja u obveznice zemalja koje ipak imaju stabilnije vlade.

Događa nam se ono što sam ja prije tri tjedna predvidio da neodgovornost u obnašanju vlasti može dovest do ovoga da oni koji nam trebaju posuditi novce i koji nas trebaju kreditirati će to skupo naplatiti, ističe Ivan Šuker. Mislim da tu Barcleys se nije dobro ponio, možda zato što nije bio izabran za aranžera pa tako donose odluke, i mislim da to nisu dobre odluke jer nismo čuli druge, rekao je Boris Lalovac, piše HRT.

Analitičari Barclays banke, kao i mnogi drugi analitičari banaka, analiziraju relativne odnose tržišnih cijena hipotetskih portfelja. Dakle, u ovom slučaju se radi o usporedbi tržišnih prinosa iz tri različita rejting razreda. Hrvatska, Srbija i Mađarska nisu u istoj kategoriji po pitanju kreditnog rejtinga pa je to teško uspoređivati, ali njihova preporuka ne znači ništa u smislu toga da je to nekakvo nagovještavanje ili signal po pitanju kreditnog rejting, izjavio je Marić za Meda servis, komentirajući najnovije preporuke Barclays banke.

>> Kriza vlasti nije ugrozila oporavak

Komentara 29

NO
Norway
11:21 11.06.2016.

Jako smo iznenadjeni sto Barcklays investira u Srbiju! Tradicionalno su nas uvijek gledali kao Veliku Srbiju,Balkan i njima jedino " logicnu" Jugoslaviju,a nikad kao samostalnu RH.

AL
alphazulu99
11:37 11.06.2016.

To je dobra vijest. Svjetski razbojnici ne zele kod nas ulagati.

TA
tabula
12:00 11.06.2016.

Na zapadu puna usta demokracije, a sudbinu nam odredjuju razne svjetske novcarske organizacije i ine svjetske elite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije