Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Barbie dobila bitku protiv Bratza

05.12.2008.
u 13:11

Lutke Bratz izgubile su bitku protiv svoje tradicionalne suparnice Barbie. Tvrtka MGA, naime, mora prestati proizvoditi Yasmine, Chloe, Sashu, Jade i njihovih gotovo 40 prijateljica napućenih usnica, prćastih nosova i zavodničkih figura, odnosno cijelu liniju lutaka Bratz.

Carter Bryant, tvorac malih derišta (bratz u prijevodu znači derišta), osmislio je ove ljubimice djevojčica još dok je radio za tvrtku Mattel, pa je sud donio odluku da tvrtka MGA nema pravo na licencu za lutke. Tvrtka MGA mora Mattelu isplatiti 10 milijuna američkih dolara za kršenje autorskih prava, te 90 milijuna za kršenje ugovora.

Mattel se godinama već bori za ukidanje Bratza. U posljednje je vrijeme ta borba dobila i novi značaj, budući da je prodaja Barbie, legendarne i puno "tradicionalnije" lutke, čija je prodaja u ovo vrijeme krize opala za 15 posto.

Ipak, Bratz smiju ostati na tržištu još tijekom božićnih praznika. Tvrtka Mattel tijekom suđenja je navela da je MGA na "derištima" zaradila oko 778 milijuna dolara otkad su na tržištu, dok MGA tvrdi da je zarada bila daleko manja. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije