Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u gradu alkara

Barba Luka: Trebao bih biti oprezniji, ali Alka se ne propušta

sinjska alka (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
07.08.2011.
u 16:12

U Sinju je cijeli državni vrh. Ante s Hvara na strani je Z. Milanovića kojem poručuje: Zorane, dobar si ti, bit ćeš premijer!

- Drugi put sam kao predsjednik na Sinjskoj alki i jako se dobro osjećam. Dobro je da se ovdje skupilo toliko ljudi iz javnog i političkog  života jer alka je jedan od naših najznačajnijih kulturnih obilježja. Sve je manje politike i politizacije alke i to je bio jedan od motiva da se i ja uključim, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Jorsipović nakon prijema kod alkarskog vojvode. Politička elita čitave hrvatske sjatila se u nedjelju u Sinj, a sjedište okupljanja bili su alkarski dvori. Uz premijerku i predsjednika bio je i predsjednik Sabora Luka Bebić.

- Više-manje dobro sam, ali trebam se malo opreznije ponašati. Ipak, došao sam, tko može propustiti alku, to je velika stvar, naša tradicija, izjavio je popularni barba Luka koji je prvi put na alki bio 70-ih godina.

Vladimir Šeks, Darko Milinović, Božidar Kalmeta, Slobodan Uzelac, Branko Bačić, Đuro Popijač.. sjedili su u počasnoj loži, a s njima se našao i Željko Komšić, član predsjedništva BiH koji je također na alki drugi put.

- Sinjsku alku pratim otkad znam za sebe i drago mi je što sam pozvan, rekao je Komšić.

U Sinju su gotovo svi važniji hrvatski političari; Darinko Kosor, Dražen Budiša, Josip Đakić, Ruža Tomašić, Milan Bandić, stigli su u Sinj.

Unatoč političkim razlikama Ingrid Antičević Marinović srdačno se izljubila s L. Bebićem i pitala ga za zdravlje. Komentirala je premijerkinu izjavu o "peka koaliciji".

>>Kosor: Kukuriku koalicija mogla bi se zvati peka, ražanj, roštilj, gemišt

- Vladajući prije izbora polažu račune biračima, a ne daju obećanja koja već imaju brkove koliko su puta izrečena.

Ulicama Sinja prošetao se i Zoran Milanović s Antom Kotromanovićem.

- Zorane, dobar si ti, bit ćeš premijer, ali moraš ti to malo čvršće, jače im to pokaži, savjetovao je Milanovića Ante Ćurin s Hvara kojemu boračka mirovina nije dovoljna za život pa putuje na sajmove i prodaje lavandu.

Premijerka Kosor se želi svađati a ja je u Mlinicama nisam ni spomenu, kratko je rekao Milanović na traženje novinara da komentira izjavu Kosor o kukuriku koaliciji. Sinjani su ga dočekali kao svoga. Upravo se ovih dana slave dani Milanovića koji su se prije 325 godina doselili u Sinj, a riječ je o precima Z. Milanovića.

Komentara 11

UN
unbekant
17:14 07.08.2011.

mozda je Kosoricu trebo Milanovic nabiti na koplje,pa nebih kokodakala okolo k`o kokoska ocerupana....

NE
nemavišehrvatske
17:15 07.08.2011.

tužno je bilo vidjeti predsjednika RH kako guta knedle dok se svira himna, a još tužnije u prvom redu Uzelca koji je jucer pljuvao po toj istoj vladi u Beogradu. Tragedija

DH
dalibor.hren
16:30 07.08.2011.

Gdje i s kime je barba Luka sjedio sedamdesetih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije