Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE VUKOJE

Mladi nam ne odlaze, a lov je naš skriveni adut

Advent u Baranji
Foto: Nenad Milić
1/8
27.11.2017.
u 14:00

Načelnik Darde otkriva četiri najvažnija infrastrukturna projekta i najavljuje adventski sajam

U baranjskoj općini Darda nemaju problema s demografskom slikom, jer sve više mladih obitelji ondje pronalazi svoj dom. U uzletu je i turizam, prvenstveno lovni, koji tijekom cijele godine postiže sve bolje rezultate, ističe načelnik općine Darda Anto Vukoje.

Općina Darda korisnik je Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Koje ćete projekte financirati tim sredstvima iz EU fondova?

Prvi je projekt infrastrukturnog uređenja centra Darde, drugi je izgradnja novog dječjeg vrtića, treći je izgradnja kuća u romskom naselju „Nikola Šubić Zrinjski“ u Dardi i četvrta investicija je dovršetak Doma kulture u romskom naselju.

Kojim mjerama potičete ostanak mladih obitelji?

Prvo smo dodijelili građevinske parcele po simboličnoj cijeni s pravom na dodjelu besplatnog građevinskog materijala preko Ministarstva regionalnog razvoja. Zbog toga je u Dardu doselilo više od 60 mladih obitelji. Druga mjera je sufinanciranje otvaranja malih obrta, za sve koji žele pokrenuti vlastiti posao, a nemaju previše osobnih sredstava.

>> POGLEDAJTE GALERIJU Spektakularno otvorenje zadarskog Adventa - zadarski uz bok zagrebačkom Adventu

Advent u Baranji
1/8

Kako općina Darda participira u baranjskom turizmu?

Bazirani smo na dvorcu Esterhazy, jezeru, odnosno sportsko-rekreacijskom centru Đola, gdje se odvija većina događaja, i lovnom turizmu. Naše lovačko društvo jedno je od ekskluzivnijih u zemlji, specijalizirano za uzgoj fazana, i kroz lov i izlov dolazi nam veliki broj gostiju. Godišnje kod nas boravi oko 1000 lovaca. Osobno se bavim lovom i znam da su ti gosti jako zadovoljni onim što im nudimo i jedva čekaju da nam se opet vrate.

Zašto doći u Dardu na Advent?

„Udruga Đola“ Advent organizira već treću godinu zaredom u našem dvorcu Esterhazy i to je odlična promidžba naše tradicije, običaja i gastro ponude. Kroz tri dana, održat će se Esterhazy božićne radionice, peći božićni kolačići, kuhati vino, kušati medenjaci uz bogat zabavni program. U svakom slučaju, jedno lijepo zimsko opuštanje u romantičnom okruženju.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidum
18:53 27.11.2017.

Nema do lova. U mutnom.

Avatar nekakav
nekakav
08:48 05.12.2017.

a koga lovite, migrante koji se skrivaju po baruštini? lijepo je sad biti lovac, npr. iz italije, gdje je sve poubijano. dođeš kod nas, napuštena sela, divljači ko u priči, koja luta selima, i ubijaš, tj. 'loviš, do mile volje, uz neku crkavicu za lokalne lovce, da si poprave drvenu čeku i kupe jednu ir kameru za praćenje divljači. ej, nije li vam čudno da se lov organizira uglavnom u nedjelju, kad bi ljudi mogli slobodno šetati šumama? što se lov ne organizira radnim danom, kad je po šumama malo ljudi? po poljima ionak pucaju daje to strašno. sad ti budi poljoprivrednik u malom traktoru bez kabine. nije čudo da se naveliko kupuju traktori od 220 konja i više, sa velikim kabinama... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije