Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPAD

Obama stavio veto na zakon koji bi dopustio tužbe protiv Saudijske Arabije za 11. rujan

obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.09.2016.
u 23:44

Zakon Pravda protiv pokrovitelja terorizma usvojen je u Kongresu početkom mjeseca uoči 15. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Američki predsjednik Barack Obama stavio je danas veto na zakon koji bi omogućio obiteljima žrtava terorističkih napada 11. rujna da tuže Saudijsku Arabiju, rekavši da bi zakon naštetio interesima američke sigurnosti.

Obama je rekao u priopćenju kako bi zakon mogao dovesti do tužba protiv američkih dužnosnika za akcije stranih skupina koje primaju američku pomoć, vojnu opremu ili obuku te da bi naštetio suradnju sa saveznicima u borbi protiv terorizma i drugim pitanjima.

Zakon Pravda protiv pokrovitelja terorizma usvojen je u Kongresu početkom mjeseca uoči 15. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike potpore zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka.

Članovi obitelji žrtava terorističkih napada 2001. već dugo žele tužiti Saudijsku Arabiju tvrdeći da su postojale veze između kraljevstva i terorističke organizacije al Qaede koja je izvršila napade.

>> Terorist za napad 11. rujna i atentat na Clintone optužio Saudijsku Arabiju

>> Veliki muftija ajatolahu: Šijiti su nevjernici i sinovi magije!

Komentara 20

Avatar lvan12
lvan12
08:35 24.09.2016.

Nije ni cudo sto je cak i Henry Kissinger pobjegao Putinu... Ovaj danasnji SAD nema veze s onim od prije 30 godina.

GV
golub Vaso
03:18 24.09.2016.

teroristička koalicija

Avatar mason
mason
02:56 24.09.2016.

Ubjedljivo najgori predsjednik Amerike koji je ikad bio i koji ce ikad biti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije