Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR O NABAVI ZRAKOPLOVA

Banožić: Informacija o ponudi rabljenih F-16 je neozbiljna i dezinformira javnost

Svečana dodjela činova i pohvala u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
02.09.2020.
u 13:25

Službeno otvaranje ponuda je 9. rujna, a onda slijedi još 8 dana za validaciju ponuda

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je i objavu informacije na portalu Obris.org o navodno pristigloj ponudi Hrvatskoj za rabljene F-16 koje je poslala nepoznata američka tvrtka "ProAeronautics". Kaže da je riječ o neozbiljnoj ponudi i objavi koja je dezinformirala hrvatsku javnost.

– To je priča koja je izašla na jednom portalu od određenih samoprozvanih, ja bih tako rekao, vojnih analitičara. Već sam objašnjavao da će se ponude znati 9. rujna. Dakle, službene ponude nema. Ponude se dostavljaju točno određenog datuma u točno određenom vremenu, a među tim ponudama su SAD s novim F-16, Švedska, odnosno novi Gripen, a imamo i ponudu za rabljene europske Eurofightere od Italije i francuske Rafale te rabljene zrakoplove F-16 koji dolaze iz Izraela, Grčke i Norveške. Ja tu ne vidim nigdje nikakvu tvrtku koja dolazi iz Amerike i nudi polovne F-16.

Dakle, niti nam odgovara datum, niti ponuđač, niti je to nekakva ponuda koja je obvezujuća. Sama činjenica da je jedna takva ponuda objavljena po meni je neozbiljna i događa se u trenutku kada je do prikupljanja ponuda ostalo još tjedan dana. Također svi oni koji su prenijeli tu netočnu informaciju s tog portala mogli su vidjeti da se na tom portalu oglašava jedan od ponuditelja (Gripen, o. a.). Mislim da je to dovoljno da zaključimo kako je riječ o neozbiljnom postupku koji je prenesen javnosti i tako dezinformirao cijelu javnost – izjavio je ministar Banožić prilikom polaganja dviju kobilica za nove ophodne brodove HRM-a u Brodosplitu.


Ministar Banožić također je kazao da bi u ovom trenutku bilo neozbiljno i od njega da komentira i objašnjava financijsku stranu svih ponuda s obzirom na to da će se to znati tek 9. rujna, a potom će trebati za postupak validacije ponuda još osam dana.

Komentara 21

DU
Deleted user
13:55 02.09.2020.

Pomirba je! Ne treba nam ništa! Tzv region će nam oprostiti što smo se branili!

Avatar Observer
Observer
15:06 02.09.2020.

Izgleda da nam Ministarstvo obrane vode nevladine udruge .

Avatar Behemot
Behemot
14:48 02.09.2020.

Ministar obrane koji je izbjegao služenje vojnog roka docira vojnom analitičaru da je "samoprozvani" . Kakva bahatost i nestručnost malog uhljeba :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije