Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Banožić pobijedio Dabru, ide na čelo HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije

Zagreb: Ministar obrane Mario Banožić odgovorio na optužbe predsjednika Milanovića
Marko Prpic/PIXSELL
22.11.2020.
u 20:50

U utrci za čelnu funkciju u županijskom odboru HDZ-a Banožić je, kako doznajemo, osvojio 1610 glasova, dok je njegov jedini protukandidat, dožupan Josip Dabro, dobio njih 528

U HDZ-u se još uvijek zbrajaju rezultati danas održanih unutarstranačkih izbora, a kako doznajemo jedna od najzanimljivijih bitaka, ona u Vukovarsko-srijemskoj županiji, završila je u korist ministra obrane Marija Banožića.

U utrci za čelnu funkciju u županijskom odboru HDZ-a Banožić je, kako doznajemo, osvojio 1610 glasova, dok je njegov jedini protukandidat, dožupan Josip Dabro, dobio njih 528.

Među HDZ-ovcima u Slavoniji komentira se kako su Dabrine šanse bile minimalne, s obzirom da je na sam izborni dan podršku Banožiću javno pružio predsjednik stranke, premijer Andrej Plenković. Najbolji omjer glasova Dabro je postigao u gradu Iloku, gdje je za njega glasalo 109 HDZ-ovaca, dok je Banožiću svoj glas dalo 113.

– To su neslužbeni rezultati jer još nisu prebrojani svi glasovi u Vinkovcima i Županji, ali s obzirom na trenutnu razliku mislim kako mogu proglasiti pobjedu, rekao je Banožić.

Dodaje kako poslije provedenih izbora slijedi slaganje Županijskog odbora, a onda i odabir izaslanika za Opći Sabor HDZ-a. Kada je riječ o daljoj suradnji s njegovim suparnikom, među kojima je tijekom kampanje bilo i teških riječi, Banožić kaže da on s nikim unutar HDZ-a nema nikakvih sukoba pa niti s Dabrom te da je dobro došao svatko tko želi raditi za dobrobit županije.

Zanimljiva se unutarstranačka borba vodila i u Županji gdje je Damir Juzbašić postao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a. On je pobijedio dosadašnjeg predsjednika županjskog HDZ-a i aktualnog gradonačelnika Davora Miličevića.

– Zahvaljujem svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice na ukazanom povjerenju dajući meni svoj glas. Smatram da sam pokrenuo demokratske procese unutar Hrvatske demokratske zajednice i svakako rezultat na ovim unutarstranačkim izborima ne smatram porazom, nego naprotiv, velikim vjetrom u leđa i jačim karakterom. Mogu sa ponosom reći da sam se borio sam uz svoj mali krug velikih ljudi. Smatram da su najveći projekti za budućnost, za početak biti čovjek neokaljanog obraza, a na tom projektu ću i dalje marljivo raditi. Unatoč svim pritiscima ostao sam uspravno uzdignute glave. Budući da sam cijeli život u sportu, smatram da ni jedan meč nije izgubljen, nego je samo poticaj za jačim radom, trudom i motivacijom. Dragi stranački prijatelji još jednom Vam zahvaljujem od srca, a posebnu zahvalu upućujem mojim Otočanima na pobjedi u mom Otoku! Svom protukandidatu čestitam na pobjedi – izjavio je nakon izbora Josip Dabro.

Komentara 23

DU
Deleted user
06:58 23.11.2020.

U onoj državi mi nikad nije bilo jasno zašto idemo zaokruživati jednog kandidata.

MA
marijaqwer
07:16 23.11.2020.

Pravo stanje demokracije - vjerodostojno!

AD
adminka
08:31 23.11.2020.

aaa sad nam je jasno zašto se dokazivo gazdi i grizao Zokija..hehe taj će daleko dogurati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije