Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26. obljetnica vojne akcije

Banožić i Hranj u oči Oluje: 'Ključ svake pobjede su ljudi, naši hrvatski branitelji i vojnici'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
04.08.2021.
u 12:58

Banožić je najavio i nastavak zaštite nacionalnih interesa, razvoj i modernizaciju Hrvatske vojske, "jer nas svi izgubljeni životi utkani u temelje naše države na to obvezuju"

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputili su čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, izrazivši počast i neizmjernu zahvalnost braniteljima.

Ministarstvo obrane u srijedu je priopćenjem prenijelo Banožićevu poruku braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja, vojnicima i vojnikinjama te građanima u kojoj podsjeća kako je podizanjem hrvatskog stijega na kninskoj tvrđavi prije 26 godina nagoviješten kraj Domovinskog rata te povratak svih okupiranih dijelova u sastav RH.

Istaknuo je da su operaciju Oluju proveli hrabri hrvatski branitelji koji su prošli trnovit put obilježen stradanjima hrvatskog naroda i razaranjem Domovine.  

"Upravo je na njihovoj žrtvi izgrađena današnja moderna i demokratska Republika Hrvatska", poručio je i dodao kako se ovom čestitkom braniteljima još jednom odaje počast i neizmjerna zahvalnost.

Duboku zahvalnost Banožić je uputio i obiteljima hrvatskih branitelja poginulih tijekom Oluje, kao i obiteljima svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata.

"Neka njihova žrtva bude podsjetnik svima nama kako je sloboda neprocjenjiva i kako i dalje treba kontinuirano ulagati u obranu i sigurnost Domovine", poručio je i dodao kako su Oluja i Domovinski rat pokazali da hrvatski narod uz zajedništvo može ostvariti nezamislive rezultate i ispuniti sve ciljeve.

"I danas nam je itekako potrebno to zajedništvo kada smo kao suočeni s novim izazovima koji su posljedica pandemije koronavirusa", naglasio je i dodao kako čvrsto vjeruje u snagu i odgovornost te zajedništvo naroda u ovim izazovnim vremenima.

Banožić je najavio i nastavak zaštite nacionalnih interesa, razvoj i modernizaciju Hrvatske vojske, "jer nas svi izgubljeni životi utkani u temelje naše države na to obvezuju".

I Hranj je poručio da su misli i zahvalnost Hrvatske vojske okrenuti prema svim onim hrabrim hrvatskim vojnicima koji su svoje živote i zdravlje utkali u slobodu i samostalnost RH te postali uzor svim pripadnicima Oružanih snaga.

"Ključ svake pobjede i svakog uspjeha su ljudi, naši hrvatski branitelji, naši hrvatski vojnici. Spremni na odricanje i žrtvu, predani zadaći, postrojbi i domovini, svojim znanjem i sposobnostima pred dvadeset i šest godina izborili su slobodu i neovisnost", naglasio je.

Hranj je ustvrdio da hrvatske suvremene, profesionalne, organizirane i cijenjene vojne snage, osposobljene i obučene za tradicionalne zadaće, svakodnevno predano doprinose zadaćama pomoći društvu i građanima u slučajevima nesreća.

Dodao je da svojim sudjelovanjem u međunarodnim misijama, operacijama i aktivnosti pridonose izgradnji sigurnosti i mira.

Komentara 4

MA
matkopeic
13:20 04.08.2021.

Jasno da najveća čast i priznaje ide borcima, braniteljima, svima koji su učestvovali u borbi, na prvoj crti. I to od trećeg mjeseca 91 (Pakrac) pa do konačne pobjede Olujom. Vječna slava i hvala poginulim Hrvatskim braniteljima i ostalima kojioji su u toj borbi izgubili život. I svim zlobnica i mrziteljima svega Hrvatskog , ima jedan stih : Ništa mi neće ovaj dan pokvarit.... Nema predaje.

CR
CROLINDA
14:00 04.08.2021.

hrvatski identitet i san o slobodi su se sačuvali u vjeri - da nam nije vjere koja je izdržala i osmanlije i komuniste i velikosrbe nikada ne bi bilo Hrvatske države - sada samo treba malo počekati da biološka neumitnost pozoblje nelustrirane udbojice naroda svoga pa da se vlada Hrvatske države kao prava članica EU u skladu s EU rezolucijama odrekne komunističkog znamenja kako bi nam konačno počinule žrtve i naraštaji - Ka dite čula san, Još se sićan ka i sad Riči dide mog: Upamti zauvik Da u njima vire ni Nisu oni ka i mi I tako dodje dan Da mi čovik dobro znan Hoće uzest nju, Al' mi je Al' mi je ne damo Jer ona je dio nas I ostat ćemo tu vječna - Hvala Ti Bože - Hvala Ti Gospe za izmoljene milosti - branitelji i krunica - krv ljubavi - vrh vrhova - RAJSKA DJEVO KRALJICE HRVATA NAJVJERNIJA ODVJETNICE NA BRANIKU STOJ, ČUVAJ NAŠU SVETU VJERU I HRVATSKI DOM!

Avatar paracelsus
paracelsus
19:00 04.08.2021.

"Ključ svake pobjede su ljudi, naši hrvatski branitelji i vojnici"........Nepotpuna tvrdnja. Potpuna i ispravna bi bila; "Ključ svake pobjede su tjelesno, psihički i tehnološki najbolje moguće OBUČENI i školovani te tehički dobro opremljeni ljudi, naši hrvatski branitelji i vojnici. 21. je stolječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije