Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzele ju banke

Bankrotirala tvrtka čijim brodom je upravljao nestali kapetan Miškić

Tegljač Bourbon Rhode koji je potonuo u nevremenu
Foto: Bourbon Offshore
1/4
24.12.2019.
u 15:39

Bourbon Corporation je tvrtka koja je poznata po tome što je brodom upravljao šibenski kapetan Dino Miškić koji je doživio havariju. Miškić još uvijek nije pronađen

Francuska tvrtka Bourbon Corporation je u kolovozu ušla u stečajni postupak. Ovih dana su je preuzele banke kreditori kojima je kompanija dugovala 1.4 milijarde eura i 300 milijuna eura duga u obveznicama, prenosi Le Figaro.

Inače, Bourbon Corporation je tvrtka koja je poznata po tome što je njihovim brodom upravljao šibenski kapetan Dino Miškić koji je doživio havariju. Mikšić još uvijek nije pronađen.

Tvrtka zapošljava 8200 osoba od kojih 1392 radi u Francuskoj. Banke, dakle novi vlasnici Bourbona, će grupi odmah dati 30 milijuna eura kako bi mogli namiriti hitne troškove. Bourbon je mjesecima pregovarao o restrukturiranju bankarskog duga u koji je upao zbog velikog pada ulaganja svojih klijenata u posljednje 4 godine.

Podsjetimo, Šibenčanin Dino Miškić nestao je u pomorskoj nesreći u rujnu ove godine. Mikšić je bio kapetan na brodu Bourbon Rhode.

Video: Objavljena snimka spašavanja pomoraca Bourbon Rhodea

Ključne riječi

Komentara 5

HO
horton
16:35 24.12.2019.

Kakva je ovo rečenica bez glave i repa: "Inače, Bourbon Corporation je tvrtka koja je poznata po tome što je njihovim brodom upravljao šibenski kapetan Dino Miškić koji je doživio hhavariju. Mikšić još uvijek nije pronađen." Evo, dat ću vamm besplatno profesionalniju rečenicu: "Inače, Bourbon Corporation je francuska tvrtka koja je pozornost javnosti privukla nakon što je u oluji na Atlantiku potonuo njezin brod Bourbon Rhode. Većina članova posade nikad nije pronađena, kao ni kapetan broda, Dino Miškić iz Šibenika ."

GR
gragakarlovac
16:50 24.12.2019.

Izgleda da je to jako loš poslodavac.

BA
Barbasmora
17:12 24.12.2019.

Di su sad oni koji se tako bunili jer su razumni zaustavili potragu? Firma bankrotirala jer nema vise miskica ili mozda bas zbog njega? Mozda bi ipak bilo bolje da se clanak bar malo popravi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije