Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz Ludbrega

Evo zašto je opasno drugima slati fotografiju svoje bankovne kartice

Mobitel i bankovna kartica
Foto: Thinkstock
07.03.2018.
u 08:10

Mladić je poznaniku poslao fotografiju bankovne kartice svog deviznog računa. No, umjesto povrata duga uslijedilo je neugodno iznenađenje...

Mladić (20) iz Ludbrega na teži je način naučio koliko je opasno drugima slati fotografiju svoje bankovne kartice

Policijski službenici PP Ludbreg zaprimili su u ponedjeljak njegovu kaznenu prijavu u kojoj je naveo da je, putem aplikacije za slanje fotografija na mobitelu, 24. veljače poznaniku poslao fotografiju bankovne kartice svog deviznog računa, kako bi mu ovaj uplatio dugovanje od 200 eura.

Da mu je umjesto povrata duga nastao još veći trošak mladić je doznao kada ga je banka naknadno obavijestila da mu je tijekom 24. i 25. veljače nepoznati počinitelj korištenjem bankovne kartice na internetskoj stranici za kupovinu napravio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, izvijestila je varaždinska policija.

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Mobitel i bankovna kartica
1/10

Komentara 5

XN
xnet0822
21:19 07.03.2018.

Tako je i Mihac stavio na Facebooku fotke 2 kartice tekućih računa i stanje na karticama iz Zabe gdje se vidi da je u debelom minusu ! Zbog te gluposti je trajno isključen sa Facebooka !

Avatar Veliki_Blek
Veliki_Blek
15:01 07.03.2018.

Kako je to moguće?? Kartice imaju PIN, kreditne imaju imaju još i kod s druge stran? Znači, poslao mu je i PIN? Ne možeš samo sa slikom kartice podići novce s nje!

DH
dalibor.hren
21:48 07.03.2018.

Poklanjam sve svoje kartice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije