Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo objašnjenje

Ovo je istina o bankomatu u Saboru koji nudi samo velike iznose

Bankomat PBZ-a
Foto: Twitter
1/3
14.12.2017.
u 11:57

Nakon što se priča o bankomatu prenijela društvenim mrežama, iz Sabora je stigao demantij, a iz PBZ-a poručuju: bit će omogućene isplate od 100 do 5000 kuna.

Bankomat PBZ-a koji se nalazi u Saboru postao je top tema na društvenim mrežama nakon što su se pojavile fotografije prema kojima taj bankomat kao najmanji iznos za podizanje nudi 800 kuna

O svemu su se oglasili i iz Hrvatskog sabora i to priopćenjem u kojem demantiraju reportera N1 televizije Hrvoja Krešića koji je fotografiju objavio na svojem Twitteru. ''Novinar i saborski izvjestitelj televizije N1 Hrvoje Krešić objavio je na svojem Twitter profilu sljedeću slikovnu i tekstualnu informaciju:

Foto: Twitter

Nejasni i neshvatljivi su motivi potrebe za ovakvom vrstom dezinformiranja javnosti. Naime, sučelje PBZ-ova bankomata postavljenog u zgradi Hrvatskoga sabora izgleda ovako:

Foto: Twitter

 

Pretpostavljamo da je nepotrebno istaknuti kako je u bankarskoj industriji slabo vjerojatna mogućnost ponude bankomata „prilagođenih potrebama korisnika“, kako to g. Hrvoje Krešić sugerira svojom objavom, tim više što se tim istim bankomatom u Saboru uz zastupnike koristi i 250 saborskih službenika te brojni ostali službenici zaposleni u drugim institucijama smještenima na Trgu sv. Marka. Vjerujemo kako je navedeno poznato i g. Hrvoju Krešiću zbog čega se izostavljanjem naziva vlasnika bankomata (PBZ) u svojoj objavi sučelja vjerojatno htio zaštititi od možebitnih neugodnih pravnih posljedica'', stoji u demantiju iz Sabora. 

 

O istom bankomatu ranije ovog tjedna na Twitteru je pisala i novinarka Sandra Bartolović koja je rekla da joj je bankomat ponudio kao najmanji iznos za podizanje 800 kuna. Na tu je objavu reagirao Zoran Kureljušić, jedan od PBZ-ovih direktora, koji je objasnio da se radi o bugu koji se rješava. Naveo je i da bi sustav u petak trebao biti vraćen u normalu. 

Na službeni upit iz PBZ-a za Tportal su objasnili da se isplata samo većih količina novca događa samo kada se na PBZ-ovu uređaju novac podiže karticom neke druge banke. Dakle, PBZ-ovim klijentima nije se događalo da mogu podignuti minimalno 800 kuna, a svi ostali su morali prihvatiti ponudu bankomata ili potražiti drugi. 

''U što skorije vrijeme (najkasnije do kraja tjedna) bit će omogućene isplate iznosa od 100 do 5000 kuna. Također, napominjemo da banka redovito analizira podizanje gotovine na bankomatima PBZ-a ili partnerskih mreža bankomata te sukladno tome prilagođava ponuđene iznose za podizanje gotovine. Koristimo ovu prigodu i ispričavamo se korisnicima koji su imali poteškoća u podizanju željenog iznosa gotovine'', rekao je za Tportal.hr glasnogovornik PBZ-a Dražen Dumančić

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Bankomat PBZ-a
1/10
Ključne riječi

Komentara 19

Avatar indigo25
indigo25
12:37 14.12.2017.

Ako već ne postoji takav bankomat u saboru sigurno ga treba napraviti. Istina ionako im je klopa skoro besplatna, taksi ne plaćaju, račune za struju i vodu isto ne plaćaju, stanarinu isto... Sve to njima mi porezni obveznici omogućimo. Sad idu mjesec dana malo na skijanje...dobro im je nema šta.

BL
bljak007
13:46 14.12.2017.

Svi su oni isti! Samo u svoj vlastiti đep.

BO
boris71
13:18 14.12.2017.

Oni za sebe ni neznaju za manje cifre a i šta će im sića Maras im je neki dan pokazal kak izgleda 5 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije