Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANKOMAT KOJI SVIRA

Bankomat koji je i - orgulje!

bankomat orgulje
Allora e Calzadilla
09.06.2011.
u 17:03

Umjetnička instalacija iz koje se može podići novac svaki put odsvirat će drugu melodiju

Jedini bankomat na venecijanskom bijenalu, u vlastitom prostoru iza američkog paviljona, istodobno je i umjetničko djelo. Umjetnički dvojac Allora & Calzadilla ubacio je tijelo bankomata u prave pravcate orgulje, koje svaki put kad neki klijent otipka svoj PIN odsviraju melodiju, uvijek drugu, čak i za klijente koji ponovno podižu novac.

Jedini bankomat u Giardiniju postao je iznimno popularan i pred njim su se stvarali veliki redovi; tijekom VIP-pretpremijere umjetničkih djela na bijenalu s njega je podignuto više od 100.000 eura, četiri puta više nego u prosječnom talijanskom bankomatu u istom vremenu. Klijenti su razvili teoriju da je glazba dublja i duža što je veći plus na nečijem računu, ali i umjetnici i banka BNL, čiji je bankomat, niječu takve teze; odabir melodije uvijek je slučajan.

Ključne riječi

Komentara 3

BI
Bisera
22:33 25.06.2011.

MOJA CESARICA

BI
Bisera
22:31 25.06.2011.

TEŽKO MI JE ZABORAVIT TEBE DRAGO DIKLIČ TO JE SLUŠA MOJ ČAČA

BI
Bisera
22:32 25.06.2011.

NEMOGU DA TE ZABORAVIM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije