Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužnica službenici

Bankarica, umjesto da oroči, novac podizala s računa klijentice

novac, kune
Davor Puklavec/PIXSELL
02.04.2012.
u 12:10

Bankarica iz Pule tijekom 2009. i 2010. banci je načinila štetu od 40 tisuća kuna.

Bankaricu iz Pule (39) tamošnje je Općinsko državno odvjetništvo optužilo zbog pronevjere i krivotvorenja isprave. Optužnici je prethodila kriminalistička istraga istarske policije koja je utvrdila da je službenica banke u Puli 2009. godine sastavila lažni ugovor o namjenski oročenom depozitu, a iduće godine  lažni ugovor o štedno-investicijskom paketu te je oba pečatila i potpisala pa dala 40-godišnjakinji iz Rapca da ih potpiše i ona. 

Žena iz Rapca predala je zatim bankarici nekoliko desetaka tisuća kuna kako bi se novac oročio. No bankarica je novac uplatila na tekući račun 40-godišnjakinje, a nije ga oročila.  Tijekom te dvije godine u nekoliko je navrata službenica podigla novac s računa 40-godišnjakinje, a kako bi skrila učinjeno, lažirala je naloge za isplatu i potpisala 40-godišnju vlasnicu računa koja, naravno, o tome ništa nije znala. 

Ukupna šteta koju je pretrpjela banka iznosi 40 tisuća kuna, naglašavaju u policiji. 

Komentara 3

AR
arisko
13:29 02.04.2012.

koji debilni naslo; " Službenica iz pakla"... Novinari, da li ikad pročitate ono što napišete???

N6
ninja 69
14:02 02.04.2012.

Eto, takova osoba dobije posao, a meni u bankama kažu nemaš škole, nemaš ovo, nemaš ono, nemaš iskustva. Neka, baš mi je drago kad vidim kakve osobe zapošljavaju sa školom i ostalim gluparijama, pa unište ugled banci.

MA
marras85
11:06 03.04.2012.

Nista novo vidila da mnogi Apaju i nikom nista!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije