Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska i Hrvati u BiH na meti

Banjalučki RTRS objavio zajedničku fotografiju kreatora afere – Avdića, Mektića i Mehmedagića

19.03.2019.
u 21:32

Navode kako Avdić i Mektić nude samo teorije u toj "ekskluzivi", a bez podastiranja ikakvih službenih dokaza

Tužiteljstvo BiH pokrenulo je istragu kako bi hitno utvrdilo sve okolnosti i uputilo ministra sigurnosti Dragana Mektića i novinara Avda Avdića s portala Žurnal u svezi s navodnom umiješanošću pripadnika pokreta Selefije za krijumčarenje oružja u BiH. Oni su u svojim napisima i istupima ustvrdili da je hrvatska SOA namjeravala naoružati selefije.

U navodnoj "tajnoj operaciji" sudjelovale su, tvrde Mektić i Avdić SOA, hrvatski konzul Ivan Bandić i novinar RTRS-a Mato Đaković, te zamjenik Mektića Mijo Krešić. Oni, kako kažu, zbog tih "odvratnih laži", najavljuju tužbe.

Banjalučki RTRS navodi kako Avdić i Mektić nude samo teorije u toj "ekskluzivi", a bez podastiranja ikakvih službenih dokaza tužiteljstvu. Prenose i službene stavove Hrvatske, te izjave premijera Andreja Plenkovića da je riječ o "kreativnoj manipulaciji".

Prenose i izjavu Mije Krešića kako su te izjave Mektića i Avdića "Lažne izjave takve vrste vjerojatno su pokušaj da se skrene pozornost s istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih oblika kriminala". Đaković također najavljuje tužbu protiv portala Žurnal, Mektića i Avdića.

- Bolestan um može samo napraviti takvu konstrukciju da, kada se svi bore protiv terorizma, netko me stavlja u kontekst naoružavanja terorista, kaže Đaković.

Moji problemi s obavještajnom službom počeli su kad sam se preselio na posao u Banja Luku, a za razliku od njih, smatram da je Banja Luka moja zemlja, rekao je Đaković.

- Jesu li "informacije" ili dezinformacije nastale u vrijeme nastanka i fotografije na kojoj se vidi zajedničko druženje glavnih aktera pokretanja afere – novinara Avdića, ministra Mektića i ravnatelja obavještajne agencije BiH, OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu !?, pitaju se na RTRS-u, aludirajući da je taj trojac i izmanipulirao cijelu lažnu aferu koje su cilj Hrvatska i Hrvati BiH, te skrivanje pravih opasnosti za BiH – povratka džihadista iz Sirije. 

 

Komentara 25

Avatar Toni Broo
Toni Broo
21:59 19.03.2019.

Bošnjaci su očajni i patološki ljubomorni na Hrvate. Ljubomorni su na Hrvatsku koju nikada po razvijenosti neće dostići, a posebno lude zbog Pelješkog mosta koji im je uništio bolesne snove o izlazu na more preko hrvatskog Neuma. Zato su najviše nervozni zadnje dvije godine, a Hrvate u BiH mrze jer su složniji, a njihovi krajevi razvijeniji i uređeniji u BiH. Hrvati u BiH kojih nema ni 15%, drže najmanje 30% gospodarstva federacije BiH, a jedni Bošnjaci ništa ne znaju proizvoditi osim mržnje i ljubomore te uvijek u drugima traže krivce za svoju ekonomsku i demografsku propast. Traže Bošnjaci iz svog trokuta Sarajevo-Tuzla-Zenica krivce tko je doveo Mudžahedine i stvorio vehabizam u BiH te poslao u Siriju i Irak preko tisuću Bošnjaka da ratuju za ISIL. Do sad su za to optuživali Vatikan i Ameriku, a sad i Hrvatsku i Hrvate. Muslimanska raja sebe uvijek amnestira od bilo kakve odgovornosti, pa uvijek za podjele i ne funkcioniranje federacije BiH optužuju najviše Hrvate i zaboravljaju da su u svim ubojstvima Hrvata povratnika upetljani uvijek Bošnjaci. Naravno, za Bošnjake i njihove medije su to uvijek nekakvi sporadični ekscesi koji nikakve veze nemaju s bošnjačkim nacionalizmom. Uglavnom, Bošnjaci se ponašaju kao Srbi u Jugi i ove igrice idu na njihovu štetu.

AU
autoritet
21:46 19.03.2019.

Koji je zapravo smisao postojanja te države?

KR
Krkance1
22:40 19.03.2019.

Nahranis sirotinju oni tebe kamenom vesti vize tim talibanima jer nisu vrijedni da zive u Eu neka idu u Banglades Pakistan Afganistan ali problem je sto ih ni te prcije ne zele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije