Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandićev i Josipovićev stožer traže očitovanje HRT-a

bandić
Foto: Duško Marušić / Pixsell
1/2
07.12.2009.
u 20:30

Bandićev stožer zahtijeva od Državnog izbornog povjerenstva i Vijeća HRT-a hitno očitovanje, te poduzimanje odgovarajućih mjera kako bi manipulacije prestale i kako bi svi kandidati imali pravo na jednake uvjete u izbornoj utrci.

Izborni stožer predsjedničkog kandidata Milana Bandića uputio je pisani prigovor Državnom izbornom povjerenstvu i Vijeću HRT-a.

- Nakon što je u medijima objavljeno da su rezultati istraživanja agencije GfK, koje je navodno naručila Hrvatska radiotelevizija o zastupljenosti predsjedničkih kandidata u emisijama „Dnevnik“ i „Otvoreno“ dijelom krivotvoreni i da je u njihovoj izradi sudjelovala agencija Briefing, čiji je vlasnik član izbornog stožera jednog od kandidata (Ive Josipovića op. a) na predsjedničkim izborima, molimo Vas da se očitujete o ovakvom načinu manipulacije i zloporaba na HTV-u, koje izravno štete našem kandidatu, piše u priopćenju.

Svima jednaki uvjeti
Bandićev stožer stoga zahtijeva od Državnog izbornog povjerenstva i Vijeća HRT-a i poduzimanje odgovarajućih mjera kako bi, kako ističu, ovakve manipulacije prestale i kako bi svi kandidati imali pravo na jednake uvjete u izbornoj utrci.

U priopćenju također ističu da se "danima optužuje da je predsjednički kandidat Milan Bandić sa 43 minute i 49 sekundi zauzeo najviše prostora u emisijama HTV-a. Sada je jasno kako je riječ o manipulaciji i obmani javnosti koju je servirao izborni stožer protukandidata u suradnji s određenim strukturama na HTV-u".

Isto tako traže da se Vijeće HRT-a i DIP očituju o emisiji Nedjeljom u 2 i Dnevniku od 6. prosinca, gdje se, kako kažu, daje prostora različitim napadima na samo jednog kandidata u predsjedničkoj utrci, te se izričito kaže kako za Milana Bandića ne treba glasovati.

Podsjetimo, novi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor jučer je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 i tom prilikom rekao da bi bila tragedija da Milan Bandić postane predsjednik države.

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović također je reagirao.

HRT neprofesionalan
- Pravedno je da gospođa Novak Srzić odgovara za svoju neprofesionalnost. Pokušaj uredništva Informativnog programa da napadom na mene izbjegne odgovornost zbog potpuno pristrane i promašene uređivačke politike sigurno neće pomoći. Nitko razuman neće povjerovati da moj stožer i ja možemo utjecati na odluku Programskog vijeća HRT-a - piše u Josipovićevu priopćenju.

Svaki građanin koji je zadnjih mjeseci gledao HTV-ov središnji Dnevnik mogao je i bez nekog velikog istraživanja zaključiti koga preferira gospođa Novak Srzić. HRT je u središnjem Dnevniku imao različite kriterije i de facto je vodio kampanju jednoga kandidata. Ali, to je tek jedan od brojnih primjera neprofesionalnog i pristranog rada koji ne priliči javnoj televiziji. Upravo profesionalni kriteriji na javnoj televiziji nova su pravednost koju traži hrvatska javnost i koja treba HTV-u, istaknuo je Josipović.

Komentara 32

MI
mikistjep
20:33 14.12.2009.

A kao mesic je bio bolji??? pa taj si sam nije govor napisao u zivotu, zna samo viceve iz 24 sata, a po misljenje je isao u haag i washington

CA
Capolo
20:52 07.12.2009.

Jadan Josipović sad ne zna tko čemu namještati ankete od kad mu se otkrilo kako mu Huić namješta ankete na HRT-u.

SU
sudac
13:13 08.12.2009.

duvnjak blamiras se i ti i tudman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije