Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel da se u proračun vrati 55 milijuna kuna za osobe s invaliditetom

Bandić: Vjerujem da Oreškoviću, Karamarku i Petrovu može poteći suza za pet minuta

Miodrag Demo i Milan Bandić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
20.03.2016.
u 13:07

Zastupnik Miodrag Demo istaknuo je da se trebao znati ministar branitelja dok se radio proračun

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uime svoje Stranke rada i solidarnosti pozvao je premijera Tihomira Oreškovića i Vladu da do sutra promjene odluku o oduzimanju 55 milijuna kuna za pomoć i njegu osobama s invaliditetom. Njegovi će zastupnici, kazao je, podržati proračun no “u ime pameti” pozvao je Vladu da prihvati amandmane njegovog Kluba zastupnika. S obzirom da u Zagrebu kroji proračun već 16 godina, jasno mu je, kaže, da je to težak posao i neće postavljati ultimatume.
– Nisam farizej, ali ni Boško Buha koji baca bombe – kazao je obrazlažući zašto ga je šokiralo spomenuto smanjenje u proračunu.
- Tri su dostojanstva zemlje u koja se ne smije dirati: penzioneri koji su radili i gradili državu, branitelji koji su je obranili i invalidi. Ne možemo se pogađati oko toga. Odzimanje novca udar je na 66 tisuća obitelji koje primaju doplatak, no nije stvar ni u tome već takva oduka ruši temelje socijalne države. Pogodilo me je smanjenje doplataka i pozivam Vladu da to popeglaju. Mislim da je to neki previd – kazao je Bandić kazavši kako vjeruje da i Oreškoviću i Karamarku i Petrovu “može poteći suza za pet minuta”.

Za civilne invalide spomenuti je doplatak od 350 do 500 kuna, a nepoznato je za koliko bi se smanjio iznos doplatka s obzirom na smanjenje u proračunu. Bandić je istaknuo da jedino Bosna i Hercegovina ima manju pomoć osobama s invaliditetom. Saborski zastupnik Miodrag Demo kazao je da ne zna kako će u Saboru proći predloženo smanjenje s obzirom da tamo sjedi 20 zastupnika -  branitelja te je istaknuo da se u stečena prava invalida i branitelja ne smije dirati.
– Stvarno ne ide na dobro ako smo oprivilegirani jer sjedimo u kolicima. Trebali smo imati ime ministra branitelja dok se radio proračun! – istaknuo je Demo. S obzirom da su mladi, znanje i obrazovanje, istaknuo je Bandić, jedina alatka koja može graditi zemlju, ponudio je Vladi model sufinanciranja i subvencioniranja učenika i studenata koji on primjenjuje u Zagrebu.

Komentara 10

Avatar mama mia
mama mia
14:47 20.03.2016.

Pazi kume da se ne osklizneš i tebi ništa nije sveto kad je u pitanju skupljanje jeftinih bodova

HA
haniball
17:13 20.03.2016.

Bandic se ravna po sebi. Suze mu poteku cim zjevne kao i svakom krokodilu..

DU
Deleted user
14:17 20.03.2016.

Nitko ne zeli reforme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije