Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Zagrebačkog holdinga

Bandić tražio četiri puta veće investicije od mogućeg

bandić, čović
Renato Branđolica
07.01.2010.
u 14:30

Naravno da je Bandić snizio cijenu zbog predsjedničke kampanje jer odluka stupa na snagu 8. siječnja, a običaj je da odluke stupaju na snagu 1. ili 15. u mjesecu, kazao je Boris Šprem.

Proširena jedanaesteročlana Skupština Zagrebačkog holdinga danas se prvi put sastala i bez svoga predsjednika gradonačelnika Milana Bandića, koji se nije pojavio, jednoglasno donijela poslovni plan za 2010. godinu, no bez plana investicija. Njega će donijeti do kraja ovog mjeseca.

Do sada ga nisu uspjeli izraditi jer je uprava Holdinga, na čelu s Ivom Čovićem, očekivala sastanak s Bandićem kako bi postigli kompromis s obzirom na to da je on tražio investicije u vrijednosti 2,4 milijarde kuna i zabranio im daljnje kreditno zaduživanje, a realne mogućnosti Holdinga su jedva 600 milijuna kuna.

Iznenađeni parkingom
No, kaže Čović, s Bandićeve strane nisu dobili reakciju niti su konstruktivno razgovarali. Nije im, kaže, ni poslao službene zahtjeve za projekte koje želi, “već su se neki projekti poput škola, vrtića, kazališta i žičare pojavili u excel tablici”. Iznenadio ih je i smanjenjem cijene parkiranja u prvoj zoni za dvije kune jer je uprava plan donosila po postojećim cijenama.

– Naravno da je Bandić snizio cijenu zbog predsjedničke kampanje jer odluka stupa na snagu 8. siječnja, a običaj je da odluke stupaju na snagu 1. ili 15. u mjesecu. Gradska skupština od njega je tražila da donese studiju o parkiranja koju nikad nismo dobili – kazao je Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine i član Skupštine Holdinga. Samovoljnom promjenom cijena komunalnih usluga koje pruža Holding Bandić može dovesti u pitanje cijeli plan Holdinga. U Holdingu još ne znaju kakve će promjene donijeti smanjenje od dvije kune, no ne žele da im iznenađenja pripremi promjenom cijena čistoće ili vode.

– Za svaku komunalnu djelatnost Holding će potpisati ugovor s Gradom i regulirati odnose. Da smo sada imali ugovor, bilo bi sve definirano i ne bi se dogodilo ovo s parkingom, na što nismo računali – kazao je Čović.

Ovlasti kirurgu
Holding ne može utjecati na cijene komunalnih usluga jer je njihovo određivanje u ingerenciji gradonačelnika. Prema planu za 2010., Holding predviđa prihode od 4,869 milijardi kuna, a rashode od 4,857 milijardi kuna, iz čega proizlazi dobit od 12 milijuna kuna. No i to je optimistično jer su 2009. zaključili s milijun kuna dobiti. Planiraju gubitak u ZET-u od 163,7 milijuna kuna (što je gotovo tri puta više nego lani), u podružnici Upravljanje sportskim objektima 39,4 milijuna kuna, na Zagrebačkom velesajmu 21,6 milijuna kuna, a u Vladimiru Nazoru, koji se brine o odmaralištima, 6,2 milijuna kuna. Za zamjenika u Skupštini Holdinga izabran je Miran Martinac, kirurg u bolnici Merkur, koji ima ovlast potpisivati dokumente ako Bandić ne bude dolazio. 

Komentara 17

NE
nettko
15:45 07.01.2010.

MB je gradonačelnik itd. kakvog narod (guske u magli) hrvatski ZASLUŽUJE..............

OB
-obrisani-
17:33 07.01.2010.

Josipoviću 70, a Bandiću 30 posto glasova i to je to. Dobro će nadvladati zlo, primitivizmu i lopovluku doći će kraj. Svijetu će nas predstavljati uglađen intelektualac, a ne primitivac. Poštenje će biti kriterij uspjeha, uvažavati će se znanje. BaremBarem malo optimizma u ova teška vremena.....

UK
Ugo Kajvez
15:08 07.01.2010.

Volio bih da zabrebčani imaju plan ... da strpaju banditića u buksu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije