Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbrusio novinarima

Bandić se uzrujao zbog pitanja o Grabar-Kitarović

Milan Bandić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
17.12.2019.
u 13:32

Novinare je zanimalo i šteti li njegova podrška rejtingu Grabar-Kitarović. To ga je dodatno uzrujalo te ih je pitao kako uopće mogu postavljati takva pitanja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je prilikom obilaska radova na Mostu slobode odbijao komentirati političke teme, a novinarima koje je zanimalo podržava li i dalje Kolindu Grabar-Kitarović bahato je uzvraćao kako su im pitanja deplasirana i bedasta, a na takva, kaže, ne odgovara da ne bi i sam bio bedast.

"Pustite gradonačelnika da radi svoj posao. Vaše pitanje je legitimno ali i deplasirano, neću na bedasta pitanja odgovarati da ne bih i ja bio bedast", rekao je Bandić. Na opetovano pitanje o podršci HDZ-ovoj kandidatkinji odbrusio je: "Ne, vi ju podržavate!",  dok je upitan hoće li ona pobijediti uzvratio "Ne, vi ćete pobijediti!"

Novinare je zanimalo i šteti li njegova podrška rejtingu Grabar-Kitarović. To ga je dodatno uzrujalo te ih je pitao kako uopće mogu postavljati takva pitanja. Zanimalo ga je i što je završila novinarka koja je bila najustrajnija u svojim pitanjima. Nakon što mu je rekla da je završila novinarstvo, ustvrdio kako je "instruirana od nekoga". Kod njega bi, kaže Bandić, pala na ispitu iz Uvoda u znanost u politici na prvoj godini.

Za sebe je pak rekao kako nije salonski političar, nego čovjek koji je "u brazdi i koji ore" i da "svima više donosi", nego oni njemu.
Na tvrdnju da je Grabar-Kitarović rejting u padu poručio je kako on ne podupire gubitnike. "Pričekajmo izbore, pobjednici idu s pobjednicima", rekao je zagrebački gradonačelnik.

I o predsjedničkom kandidatu Dariju Juričanu koji u kampanju ide pod sloganom "Želim biti Milan Bandić" odbio je govoriti. Juričan je, naime ranije rekao sam za sebe da je "malo korumpirano smeće" i da mu je Bandić uzor, na što je zagrebački gradonačelnik ustvrdio da se ne bavi Juričanom i drugima, da je to njihov problem.

Bandić nije bio rječit niti kada su ga novinari pitali hoće li gradski Ured za kontrolu na današnjoj sjednici razmatrati smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala te ih je uputio na Gradsku skupštinu i Upravno vijeće, a na upit boji li se da je u toj smjeni bilo nezakonitosti uzvratio je kratko: "Molim vas, dajte uozbiljite stvar".

Video: Govor Kolinde Grabar-Kitarović u Osijeku

Komentara 18

LU
Lui
13:48 17.12.2019.

Zašto bi njegova podrška štetila njenom rejtingu? Kolindini glasači glasaju za nju zbog nje, a ne zbog nekog trećeg.

HH
Hrvoje Hrk !!
13:46 17.12.2019.

Na kaj se svelo novinarstvo , i ti novinari znaju bit lešinari

DD
dobar.d
13:53 17.12.2019.

Evo za parizer bojnu i mojeg komentara, čisto da vidim koliko dislajkova ću dobiti (iako neću napisati ništa sadržajno, samo ću reći SAD ILI NIKAD!)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije