Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić se istragom protiv Mesićeve kćeri osvećuje bivšem predsjedniku?

milan bandić
Foto: Antonio Bronić
1/2
19.02.2010.
u 19:25

Naš izvor tvrdi kako je prijava već proslijeđena naručitelju istrage – Milanu Bandiću te da će se vrlo brzo naći na stolu glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Šef zagrebačkog kontrolnog ureda Mirko Herak jučer je, kako doznajemo od vrlo pouzdanog izvora bliskoga zagrebačkom gradonačelniku, napisao prijavu protiv kćeri bivšeg predsjednika Saše Mesić.

Prijava uskoro u DORH

Naš izvor tvrdi kako je prijava već proslijeđena naručitelju istrage – Milanu Bandiću te da će se vrlo brzo naći na stolu glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića. Zbog sumnji da je Saša Mesić prekršila zakon zloporabivši položaj i ovlasti kao predsjednica uprave Termi Zagreb (zajedničke tvrtke Ine i Grada Zagreba), Bandić je Heraku naredio istragu. Stoga je šef kontrolnog ureda od nje zatražio izvješće o svim odlukama koje je donijela, uključujući poslove vezane uz javnu nabavu, zapošljavanja, investicije te bankovne izvode.

– Istragu smo pokrenuli jer gradonačelnik ima pravo znati na što je potrošeno 1,25 milijuna kuna koliko smo u Terme uplatili iz gradskog proračuna. O nalazima istrage ne mogu vam reći mnogo jer nam Saša Mesić nije dostavila ni jedan dokument. Morat ćemo nešto poduzeti – rekao je jučer Herak, tvrdeći da prijava protiv Saše Mesić još nije poslana DORH-u.

‘Gradonačelnik cendra’


Bandić, naime, sumnja da je Saša Mesić prekršila zakon jer je odluke potpisivala sama, bez supotpisa drugog člana uprave Davora Havraneka. Havranek je već nekoliko puta javno kazao da nikada nije supotpisao niti jednu odluku uprave Termi, čime zapravo aludira da je S. Mesić kršila zakon jer u Društvenom ugovoru o osnivanju tvrtke (lipanj, 2008.) piše da odluke uprave mogu biti pravovaljane samo ako ih potpišu oba člana (S. Mesić koju je imenovala Ina i Havranek kojeg je imenovao Grad).

To je točno. Ali lani u prosincu izmijenjen je Društveni ugovor prema kojemu odluke može donositi i samo jedan član uprave. To smo učinili jer je Skupština Termi zaključila da je tvrtka paralizirana jer Havranek ne radi ništa – tvrdi Saša Mesić. Kaže da je tek nakon te izmjene potpisivala ugovore, primjerice 150.000 kuna vrijedan ugovor s arhitektonskim studio Kušan. No, priznaje da je potpisivala neke odluke i prije, ali “uz odobrenje uprave i skupštine”.

– Dokumente neću dati Bandiću jer me imenovala Ina, a ne on. Učinit ću to samo ako Skupština Termi tako odluči. Što sada cijela nacija mora slušati njegovo cendranje jer ga moj otac nije podržao na izborima? – kaže Saša Mesić.

Komentara 211

MA
marko53
20:47 19.02.2010.

Kakva kćer?Sad se izvlači na oca. Ima koga.

PR
Pravedni
22:52 19.02.2010.

danica_balota A LENTA

BA
bakota
20:04 19.02.2010.

Bravo Saska ma tko tebi smije sta kad je to tvoje osobno vlasnistvo glupaco glupa ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije