Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić i Baldasar potpisali sporazum

Bandić: Ova vlada odlazi, a hoće li se presložiti vidjet ćemo za tjedan dana, vjerujte mi znam nešto o tome

milan bandić ivo baldasar
Foto: Screenshot
09.06.2016.
u 10:42

Naš je svjetonazor ono što piše u Ustavu – antifašizam, s time nema poigravanja, to je pitanje slobode. Pozitivne ideje Starčevića i HSS-a. Svi koji to njeguju, naši su potencijalni koalicijski partneri

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas su u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima iduće godine. Ivo Baldasar ima nezavisnu listu i zasad nije ušao u stranku BM 365, ali ta stranka sada ima svog kandidata na lokalnim izborima iduće godine.

Ivo Baldasar rekao je da sama povijest Bandića i njegovih najužih kolegica i kolega, koji potiču iz SDP-a, je bliska njemu te da su otišli iz jednakih razloga.

– Ne može biti ništa prirodnije nego da dva gradonačelnika surađuju pa i na formalni način. Dosad smo surađivali kao kolege i prijatelji. Vrijeme je da dvije bliske političke opcije počnu i formalno surađivati. Želimo se širiti i na druge gradove sa svima koji nisu azdovoljni ovom bipolarnom političkom situacijom u Hrvatskoj – rekao je Ivo Baldasar.

A Milan Bandić govor je započeo podsjećanjem na događaje u SDP-u u kojem su obojica bili.

– Onaj tko nije sposoban izvući pouku iz povijesti morat će je ponovno doživjeti. Svojim bivšim kolegama iz stranke želim sve najbolje – rekao je Bandić koji kako kaže, socijaldemokraciju živi 16 godina, a "oni koji su vladali četiri godine vidimo kako je završilo".

–Baldasar je na čelu Splita naučio raditi. Nastojat ćemo, a neću odustati, okupiti široki spektar centra, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer bipolarne poltičke situacije. Za tri tjedna ćemo se ponovno naći u Splitu i dogovoriti modalitete. Bit će tu zanimljivih iznenađenja – rekao je Bandić.

 Rezultat bipolarnosti je ono što gledamo u Saboru i Bladi svaki dan.

– Ova vlada je potrošena i odlazi, a da li će se presložiti, to ćemo doznati za tjedan dana, vjeruj te mi, nešto znam o tome. Bit će obrata možda i do ponedjeljka. Mi smo odgovor na situaciju da nema trećeg puta – rekao je Bandić. Rekao je i da je spreman za izbore i da se mogu održati sutra.

– Veliki razlozi moraju biti da mi dignemo ruke u Saboru za nekoga. Jednom smo dali bjanko potpis, više to nećemo raditi. Nećemo svoju kožu jeftino prodavati. Naš je svjetonazor ono što piše u Ustavu – antifašizam, s time nema poigravanja, to je pitanje slobode. Pozitivne ideje Starčevića i HSS-a. Hrvatsko svekoliko zajedništvo. Svi koji to njeguju, naši su potencijalni koalicijski partneri – kaže Bandić. Kaže i da je ovaj sporazum početak pravog puta.

Na pitanje očekuje li Baldasar da će privući neke kolege iz SDP-a, rekao je:

Dio kolega će sigurno ići s nama, ne znam za saborske zastupnike. Ljudi sami odlučuju – rekao je Baldasar.

Bandića se pitalo bi li pristao biti premijer na što je rekao da treba ići korak po korak.   

>> Na zatvorenoj sjednici Gradske skupštine odluka o reprogramu duga Zagrebačkog holdinga

 

Komentara 18

SI
Sittingbull
11:11 09.06.2016.

Što bi rekao naš narod - našla krpa zakrpu.

WU
wuggibiba
11:08 09.06.2016.

Karamarko odlazi zbog kriminala, pa bilo bi vrijeme da i Bandic zbog istoga ode u pravcu Remetinec.

PE
pessimus
11:25 09.06.2016.

baldasar - još jedan tomac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije