Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Puljak:

'Bandić ne dijeli niti jednu od osnovnih normi koje bi sveučilište trebalo promovirati'

ivica puljak
Jurica Galoić/Pixsell
19.03.2019.
u 16:17

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras potvrdio je da bi Senat Sveučilišta trebao potvrditi povjerenstvo za odluku o dodjeli doktorata

Ivica Puljak iz stranke Pametno komentirao je u utorak prijedlog odluke članova Senata koji zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću želi dodijeliti počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, poručivši da Bandić ne dijeli niti jednu od osnovnih etičkih, moralnih ili ljudskih normi koje bi jedno sveučilište trebalo promovirati.

Prijedlog o dodijeli počasnoga doktorata dala je Muzička akademija, koja je u Bandićevom mandatu u središtu grada dobila novu zgradu. Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras potvrdio je da bi Senat Sveučilišta trebao potvrditi povjerenstvo za odluku o dodjeli doktorata.

Puljak je članove Senata pozvao da pokušaju pronaći 'makar tračak ljudskog i akademskog digniteta' te odlučno odbiju prijedlog dodjele doktorata 'političaru za kojega se iz aviona vidi kako ne dijeli niti jednu od osnovnih etičkih, moralnih ili ljudskih normi koje bi jedno sveučilište trebalo promovirati.

Dodao je kako je Senat njegovo poštovanje izgubio već davno izborom sadašnjeg rektora i dodjelom počasnog doktorata Draganu Čoviću. Te odluke ocijenio je možda i najsramotnijim u povijesti Sveučilišta u Zagrebu. Čovića je, pak, okarakterizirao kao političara koji je na krivoj strani i povijesti i budućnosti.

"Članovima Senata koji su se usprotivili tim sramotnim odlukama divim se na ustrajnosti da uopće s vama sjede za istim stolom", kazao je. Ustvrdivši da će Senat takvom odlukom odvesti Sveučilište u Zagrebu na novo dno, ocijenio je da će oni koji su donijeli takvu odluku sve vjerojatno dobro 'naplatiti', kao što su vjerojatno naplatili i dosadašnje odluke.

"I dalje ćete nastaviti upropaštavati i Sveučilište i društvo, samo je pitanje koju ćete sljedeću katastrofalnu odluku donijeti. Možda počasni doktorat Ivi Sanaderu ili Zdravku Mamiću", upitao se Puljak u otvorenom pismu. Članove Senata optužio je pri tom da zbog njih iz Hrvatske odlaze mladi ljudi.

Josipović: Ne bi imao ništa protiv prijedloga da se Bandiću dodijeli počasni doktorat

Bivši predsjednik i predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović je pak kazao da ne bi imao ništa protiv prijedloga Muzičke akademije da se Bandiću dodijeli počasni doktorat, jer je Akademija dobila zgradu u centru Zagreba, čime se riješio dugogodišnji problem.

"Ja sam na potpuno drugoj strani političkog spektra od njega, ali bio bih nepošten ako ne kažem da taj problem koji je postojao više od sto godina ne bi nikad bio riješen da Bandić nije donio odluke koje je donio" rekao je Josipović za N1.

Upitan bi li podržao prijedlog, kazao je da ne bi bio protiv, ako je to način. "Bandić je time napravio dobro za Sveučilište i Grad Zagreb", ocijenio je.

Video: Pogledajte razgovor s Višnjom i Zdravkom Pevecom

Komentara 33

KA
kažemja
21:04 19.03.2019.

Da sam ja doktor odrekao bi se titule koju će nositi najveći lažov ,prodavač magle , hohštapler i Uskokov optuženik Milan Bandić.

VV
Vražji Vrag
17:58 19.03.2019.

Doktorat bi trebali dobiti svi zagrepčani koje terorizira bandidos i njegovi kamenjarci.

Avatar Niškorist
Niškorist
16:49 19.03.2019.

Dr.Milan Bandić ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije