Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz 2009.

Bandić odbio komentirati sudsku odluku po kojoj SDP treba platiti njegovu kampanju

Milan Bandić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
06.02.2018.
u 13:57

Budući da se Bandić, zamrznuvši članstvo u SDP-u, ipak kandidirao kao neovisni predsjednički kandidat, bio je izbačen iz SDP-a, ali ostalo je neriješeno plaćanje troškova kampanje na lokalnim zagrebačkim izborima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je podrobnije komentirati presudu Visokog trgovačkog suda, po kojoj bi SDP morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme tijekom predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. godine, i to u iznosu od 4,3 milijuna kuna, što se u međuvremenu s kamatama i sudskim troškovima udvostručilo.

"Dopustite mi da budem dosljedan da sudske odluke ne komentiram", kazao je kratko Bandić na novinarski upit o tom dugu i presudi. 

Samo je podsjetio da je 2009. godine bio kandidat SDP-a na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba i to za svoj četvrti mandat, a tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio je nositelj liste za Gradsku skupštinu.

SDP bi trebao Televiziji Sljeme platiti između 9,5 i 10 milijuna kuna za troškove predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009., objavio je u utorak Jutarnji list prenoseći izjavu odvjetnika Vedrana Podlipeca, zastupnika Televizije Sljeme.

Odvjetnik Podlipec poziva se na odluku Visokog trgovačkog suda prema kojoj SDP mora platiti trošak navedene kampanje u iznosu od 4,3 milijuna kuna, ali uvećanu za zatezne kamate i sudske troškove.

Po riječima odvjetnika, tu je sudsku odluku SDP zaprimio 22. siječnja, a od tog datuma teče i rok od petnaest dana u kojem ta stranka može dobrovoljno podmiriti dug. Ne plati li SDP taj iznos u tom roku, presuda postaje pravomoćna i ovršna, ističe Podlipec.

Ističe i kako je u tom sudskom sporu direktor Televizije Sljeme Slobodan Ljubičić, jedan od organizatora te kampanje, predlagao SDP-u dogovor i isplatu glavnice bez kamata, no u toj stranci za to nije bilo sluha pa je protiv SDP-a bila podignuta tužba na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Prema prvostupanjskoj odluci Trgovačkog suda iz ožujka 2015. Televizija Sljeme je izgubila spor, ali je odlučujući po žalbi, kako ističe Podlipec, Visoki trgovački sud presudio u njihovu korist i donio odluku o isplati troška u zadnjoj kampanji na lokalnim izborima u Zagrebu kojoj je SDP istaknuo Milana Bandića kao svoga gradonačelničkog kandidata.

Nakon toga došlo je do previranja u SDP-u jer se Bandić, protivno volji tadašnjeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, htio kandidirati za predsjednika države no umjesto njega kandidat SDP-a i kasnije izabrani predsjednik bio je Ivo Josipović.

Budući da se Bandić, zamrznuvši članstvo u SDP-u, ipak kandidirao kao neovisni predsjednički kandidat, bio je izbačen iz SDP-a, ali ostalo je neriješeno plaćanje troškova kampanje na lokalnim zagrebačkim izborima.

Kako se navodi, prije pokretanja spora tijekom 2012. Televizija Sljeme je poslala dopis SDP-u Zagreb kojim je tražila podmirenje 4,3 milijuna kuna troška Bandićeve kampanje -  za zakup medijskog prostora i za plaćanje televizijskih i drugih reklama.

Inače, samo dan poslije odluke Visokog trgovačkog suda o SDP-ovu dugu, 23. siječnja ove godine Trgovački sud obustavio je stečajni postupak nad Televizijom Sljeme d.o.o.  kojoj je direktor Slobodan Ljubičić jer prema potvrdi Financijske agencije ta tvrtka više nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje.

Pogledajte i kako Bandić pleše kolo na Jelačić-placu:

Milan Bandić
1/13

Komentara 5

GU
General_U
15:49 06.02.2018.

pogodio miki bivše drugove, zadao im je lucky punch,nokaut!!!

Avatar comparator
comparator
16:39 06.02.2018.

Nikad nisam čuo za tv Sljeme ?

DU
Deleted user
05:54 07.02.2018.

Strašno!!! Zašto bi netko financirao van stranačkog kandidata?! TV Sljeme?! Toga ima samo u RH?! I zašto sa 10 godina kašnjenja?! To treba platiti Trgovački sud?! Iako postoje toliki načini prisile prije nego prođe 10 godina suci Trgovačkog suda kao i svi ostali sudovi "kasne" na donošenje odluke, jasno poslije ne tako davne vladavine SDP-a?! A filmski glumac o kome je riječ ni da pisme?! Tko je reklamiran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije