Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik RH treba biti predsjednik svih hrvatskih državljana, kaže Tuđman

Bandić dobio potporu Miroslava Tuđmana

tuđman glasuje
Sanjin Strukuć/PIXSELL
04.01.2010.
u 12:49

"Milan Bandić javno zagovara dijelove političkog programa koji bar štiti elementarni interes hrvatske države i njezinih građana" te stoga Tuđman poziva građane da izađu na izbore i daju svoj glas Bandiću.

Miroslav Tuđman danas je podupro Milana Bandića u predsjedničkoj utrci prema Pantovčaku.

U priopćenju kaže kako ističe da "Milan Bandić javno zagovara dijelove političkog programa koji bar štiti elementarni interes hrvatske države i njezinih građana" te poziva građane da izađu na izbore i daju svoj glas Bandiću.

Iako je iz proglasa vidljivo da Tuđman i Bandić ne potječu iz istih političkih krugova jer Tuđman naglašava kako je "međutim teško procijeniti kako će se njegove (Bandićeve) riječi pretvarati u djela", očito je kako je Miroslav Tuđman odabirom Bandića kao "svog" kandidata pozvao glasače da glasuju protiv Josipovića, a ne za Bandića.

Obrušivši se na Josipovića i prozivajući ga zbog njegovih metafora tame, svjetla i crvene boje, optužio ga je da prosipa retoriku nekih prošlih vremena:

- Karakteristična je njegova poruka da će Hrvatska postati sva 'crvena' i da će on osigurati takvoj Hrvatskoj 'novu' pravdu!  Tvrdnja da je on svjetlo i da će se obračunati s tamom, uporabom državnog aparata protiv 'paraobavještajnih struktura' preostalih
iz vremena tuđmanizma kojima 'će stati za vrat' poznata je SKH retorika, nespojiva s  demokracijom. Mentalitet 'crvene  pravde' vraća Hrvatsku u daleku prošlost 'Zapadnog  Balkana' te zatvara svaku mogućnost istinskog političkog pluralizma. Prof. dr. Ivo  Josipović takvim svojim izjavama implicite najavljuje obračun, ne s korupcijom, nego sa slobodnom misli u Republici Hrvatskoj - kaže Tuđman.

Miroslav Tuđman nije propustio priliku u ovom obraćanju još jednom istaknuti svoj politički program:

- Glavna značajka političkoga programa Miroslava Tuđmana je jasna poruka da neće  biti kontinuitet ni Mesićeve niti Sanaderove politike, te da se zbog zaštite političke, gospodarske i teritorijalne suverenosti Republike Hrvatske odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu, Londonu ili Haagu - kaže se u obraćanju.

Kako kaže Miroslav Tuđman, predsjednik RH treba biti predsjednik svih hrvatskih državljana, te u ovom prijelomnom trenutku, kada je u pitanju očuvanje državnog
suvereniteta Republike Hrvatske, preporučuje glasačima da suspregnu emocije  i  pokažu političku zrelost, te izvrše svoju građansku dužnost – izađu na izbore. 

Neizlazak na izbore čini nas suodgovornim za budućnost Hrvatske, zaključuje bivši predsjednički pretendent Tuđman.

Ključne riječi

Komentara 57

RU
rudolf
15:02 04.01.2010.

Ja sam umjereni desničar i glasati ću za josipovića,a ne za psihopatu.pogledaj likove koji ga podržavaju;kerum,jambo,glavaš,sanader itd.sve \"časni i pošteni demokrati\" kojima je do demokracije nije stalo niti malo,samo im je stalo do lova u mutnom pod izlikom domoljublja i katolicizma.

OB
-obrisani-
13:35 04.01.2010.

Ridikul Tuđman..nek se zakopa u rupu

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
15:23 04.01.2010.

dobravila & DUVNJAK_DRAGO zašto je Savo Štrbac toliko bitan za drugi krug predsjedničkih izbora u RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije